Bartın Üniversitesi, Edebiyat ve Fen Fakültelerini yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsü'ne taşımaya başladı. Bahar yarıyılında ise Eğitim ve İslami İlimler Fakültesi taşınacak.
Bartın Üniversitesi'nin 1 milyon 172 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği Kutlubey Kampüsü'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Mühendislik Fakültesi'nin 9 programıyla öğrenim verdiği yeni kampüse, önümüzdeki akademik yıl güz döneminde Edebiyat ve Fen Fakültesi 18 programıyla geçmiş olacak. Bahar döneminde ise Eğitim ve İslami İlimler Fakültesi'nin taşınmasıyla buradaki program sayısı 29'a, öğrenci sayısı da 5 bin 582'ye çıkacak.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2008 yılından bu yana yapılan yatırımlarla üniversiteye, onlarca derslik ile laboratuvar, spor tesisleri ve çok sayıda eğitim alanı kazandırıldığını söyledi. Kutlubey Kampüsü'nde 2016-2017 akademik yılında ilk yarıyıl 3, sonraki yarıyıl 5 fakültede öğrenim verileceğini kaydeden Rektör Kaplan, "Kutlubey Kampüs alanının tespiti ve ardından bin 837 hak sahibiyle bire bir görüşülerek başlatılan çalışmalarla öğrenci başına düşen kapalı alan miktarı 9 metrekare, açık alan miktarı ise 88 metrekareye ulaştı. Kazandırılan yapılar, akademisyenlerin ve öğrencilerin nitelikli bilimsel araştırma yapabilecekleri ve eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri donanıma sahip olarak planlandı. Önümüzdeki yıllarda yeni yerleşkemizdeki çalışmaların neticesine göre diğer birimlerimizi de buraya taşıyacağız" dedi.
Rektör Kaplan, üniversitenin yeni yerleşkesinin bütün eğitim-öğretim ve yaşam olanakları düşünülerek planlandığını da belirterek "Kamulaştırma çalışmalarının hemen ardından başlayan Kutlubey Kampüsü'nün inşası tamamlandığında 30 bin nüfuslu bir uydu kent yapılanmış olacak. Yeni Kampüste; öğrenim alanlarından laboratuvarlara, spor alanlarından rekreasyon alanlarına, bisiklet parkurlarından yürüyüş yollarına her şeyin düşünüldüğü modern bir kampüs oluşturuluyor." diye konuştu. Bölgenin En Büyük Yapıları Oluşturuluyor' Kutlubey Kampüsü'ndeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü de aktaran Rektör Kaplan, "Üniversitemizin yeni yerleşkesinde hizmete giren ve inşası devam eden yapılar sadece Bartın'da değil, Batı Karadeniz Bölgesi'nde de ilk olma özelliğini taşıyor. Batı Karadeniz'in en büyük spor kompleksi, kütüphanesi, yemekhane binası ve camisi Kutlubey Kampüsü içerisinde yer alıyor. Şehrin hemen girişinde yer alan kampüsümüz bir prestij yapısı olarak değerlendirilerek tasarlanmıştır" şeklinde konuştu.
Modern yapı taşlarının kullanıldığı Kutlubey Kampüsü'ndeki yapılar, Selçuklu mimarisinden esinlenerek planlandı. Kampüsteki binaların farklı noktaları Selçuklu dönemini yansıtan motifler kullanılarak şekillendirildi. Ayrıca inşa edilen yapılarda renklerden güneş ışığının yansımasına ve iklime uygun mimari tasarıma kadar her şey dikkate alındı.
Editör: Pusula Gazetesi