Türk tıp dünyasının yetiştirdiği dünyanın sayılı bilim insanlarından Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Üniversitenin Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi.
Sayısız bilimsel çalışmaya imza atan ve mikrocerrahi alanında yaptığı başarılı çalışmalarıyla adını dünya bilim tarihine yazdıran Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Düzce Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı "42. Ulusal Fizyoloji Kongresi" kapsamında Düzce Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Gazi Yaşargil, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı makamında ziyaret etti. Dünyanın saygın beyin cerrahlarından olan Prof. Dr. Yaşargil'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çakar, "Dünyaca ünlü hocamızın üniversitemizi onurlandırması bizleri son derece mutlu etti" dedi. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden ziyaret, iyi niyet ve başarı temennileriyle sona erdi.
Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Rektörlük ziyaretinin ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Beyin cerrahisi alanına katkı sağlayan bilim insanları ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Yaşargil, beyin araştırmaları ve beyin tümörleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı'nda engin bilgi birikimine sahip olan ünlü bilim adamı, yaşadığı mesleki tecrübelerini öğretim üyeleriyle paylaştı. Tıbbi tedavilerdeki gelişmelerin yanında bu alanda kullanılan teknolojilerle ilgili önemli tespitlerde bulunan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Tıp Fakültesi öğretim üyelerine görüşlerini dinleyerek onların sorularını cevaplandırdı.
Bilgi paylaşımlarının yapıldığı ve son derece faydalı geçen bilimsel toplantı ile Tıp Fakültesi öğretim üyelerimiz, mesleki ve akademik alandaki bilgilerini artırma, beyin cerrahisi alanında yeni bakış açıları kazanma imkanı elde etti.
Editör: Pusula Gazetesi