Düzce Belediyesi ekipleri Kazukoğlu Mahallesinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yaptı. Çalışmalar kapsamında Hydroseeding sistemi ile çimler ekildi.
Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri Hydroseeding sistemi ile Kazukoğlu Mahallesinde çim ekme çalışmaları yaptı. Peyzaj ve çevre düzenleme işlemi kapsamında yürütülen çalışmalar son teknoloji ürünü çim ekme sistemlerinden "Hydroseeding" ile çim tohumları su ile karıştırılarak püskürtme şeklinde uygulanıyor.
"Hydroseeding" temelinde çim ekiminde sulu tohumlama yöntemi, bitki tohumlarının su içerisinde elyaf, bağlayıcı kimyasallar, ilaçlar ve gübrenin özel ekipman ile karıştırılıp yüzeye püskürtülmesidir. Bu yöntem püskürtme çim olarak da bilinir.
Diğer çim ekilmesi yöntemlerine göre çok daha başarılı bir metod olan hydroseeding yağmur, kar yağması dışında yılın her zamanı uygulanabilir. Hydroseeding püskürtme çim, çim tohumlarını uzun süre bünyesinde korur ve uygun koşullar oluştuğunda çimlenme gerçekleşir. Sezon tabir edilen sonbahar ve ilkbaharda yaklaşık 15-20 derecede 4-5 gün içerisinde çimlenme oluşur. Hydroseeding püskürtme çim yöntemi ile çim ekilen toprak, yabancı bitki tohumları içeren herhangi bir toprak, gübre içermediği için çim alan uzun bir süre kullanılabilir.
Editör: Pusula Gazetesi