Orman Genel Müdürlüğünün köylü vatandaşların yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla başlattığı ORKÖY projeleri Düzce Orman İşletme Müdürlüğünde hızla devam ediyor.
2016 yılı ORKÖY programı kapsamında Çilimli ilçesi Kafyayla köyünde 21 adet, Merkez ilçesi Yeniaynalı Köyünde 16 adet, Gümüşova ilçesine bağlı Dereköy'ünde 21adet, Halilbey köyünde 12 adet, Yeşilyayla köyünde 13 adet ve Kaynaşlı ilçesi Çakırsayvan köyünde 8 adet olmak üzere toplam 6 adet köyde 91 adet Dış Cephe Mantolaması yapıldığı ve yatırım faaliyetlerinde sona gelindiği bildirildi.
Dış Cephe Mantolama yatırımlarında kullandırılan sosyal nitelikli kredilerin yüzde18'inin hibe edileceği, kalan kısmın ise 5 yılda eşit taksitler ile yılda bir kez ve yine faizsiz olarak vatandaşlar tarafından geri ödeneceği belirtildi.
Orman İşletme Müdürlüğü tarafından verilmekte olan bu sosyal nitelikli krediler ile ormanlar üzerindeki baskının azaltılması ve ısınmaya harcanan bütçenin düşürülmesinin sağlanması ile birlikte sosyo-ekonomik düzeyin artırılmasının hedeflendiği ifade edildi.
Editör: Pusula Gazetesi