Bartın Üniversitesi'nde bu yıl içerisinde tamamlanarak Türkiye'nin en büyük spor komplekslerinden birinin içinde yer alacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na "Şehit Ömer Halisdemir"in ismi verildi.
Bartın Üniversitesi Senatosu aldığı kararla, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) adını "Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu" olarak belirledi ve alınan kararı Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) gönderdi.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in bütün milletimizin ortak bir kahramanı olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, "Darbeci hainler 30 kurşun sıkarak vatanından, ailesinden koparmak istedikleri Ömer Halisdemir'i öldürememişlerdir. Aksine, Terör Örgütü'ne mensup 10 koruma subayı sıktıkları kurşunlarla onu ölümsüzleştirmiştir. "˜Onlara ölüler demeyiniz, zira onlar diridirler fakat siz anlayamazsınız' diye evrensel bir mesaj veren dinin mensupları olarak; Ömer Halisdemir artık yalnızca anne ve babasının değil, Türk Milleti'nin şehidi, aziz ve şerefli bir evladıdır. Biz de Ömer Halisdemir'i ve vatanı için Hak'ka yürüyen tüm şehitlerimizi hep şükranla ve minnetle anacak, asla unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.
"Milletimiz büyüklüğünü bir kez daha gösterdi"
15 Temmuz 2016 gününün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acımasız darbe girişimi olduğunu kaydeden Rektör Kaplan, "Son yıllarda aydınlık yarınlara erişme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanlığa itilmek istendi. Devletimizin bekasını ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkıştığı darbe girişimi karşısında milletimiz vatanına, tarihine ve geleceğine sahip çıktı. Tarih boyunca egemenliğimize kasteden güçler karşısında hiç tereddüt etmeden canını ortaya koyan milletimiz bunun şanlı bir örneğini tekrar gösterdi." diye konuştu.
Dev spor tesisine adı verildi
Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü'nde inşa edilen ve bu yıl içerisinde tamamlanacak olan Şehit Ömer Halisdemir Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu; çevresinde inşa edilecek birimlerle farklı spor branşlarını tek çatı altında toplayan bir spor kompleksi olacak. 16 bin 777 metrekare kapalı alana kurulan sporcu fabrikası, gerek işlevselliği gerek modern yapısıyla Türkiye'de ilk üçe girecek, bölgesinde ise tek olacak.
Çok sayıda spor branşına ait salonların yer aldığı spor kompleksinde, salonlar her spor dalının bağlı bulunduğu federasyonun standartlarına uygun olarak düzenlenecek. Binada basketbol, voleybol, hentbol çok amaçlı salonu ile tenis, masa tenisi, korfbol, badminton, fitness, halk oyunları, step, aerobik, jimnastik, güreş, judo, uzak doğu sporları, squash salonları ve saunalar yer alacak.
Editör: Pusula Gazetesi