Zabıta teşkilatının 190'ıncı kuruluş yıldönümü kutlanıyor.
1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan zabıta haftası nedeniyle bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş "Belediyemizin en önemli birimlerinden olan zabıta ekiplerimiz, gece, gündüz demeden günün 24 saati görevleri yerine getiriyorlar" dedi.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman da belediyelerin kurumsal kimliğini zabıtaların oluşturduğunu ifade ederek, zabıtaların çalışmaları ile yerel yönetimlerin daha fazla tanınacağına dikkat çekti.
Düzce Belediyesi'nin her yönü ile örnek, tecrübeli bir zabıta teşkilatına sahip olduğunu da belirten Kahraman 7 gün 24 saat görev yapmaya devam ettiklerini, her zaman için halka hizmet etmeyi esas aldıklarını söyledi. Kahraman Zabıta hizmetleri için şu görüşlere yer verdi "Zabıta personeli; kamu düzenini sağlamak, halk sağlığı ve huzuru adına şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmek için görev yapmaktadırlar. Osmanlı döneminde kurulan Zabıta Teşkilatı, 1 Ağustos 1956 tarihinde çıkarılan 6494 Sayılı Kanunla Belediye Zabıtası ve Genel Zabıta (Emniyet Müdürlüğü) olarak birbirinden ayrıldı. Zabıta personeli her yerdeler; yürüdüğünüz sokakta, gittiğiniz fırında, uğradığınız markette, eğlendiğiniz mekanda, kısaca yaşamın her alanında ve her anında yanınızdalar. Gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden günün 24 saati görev başındalar"
Editör: Pusula Gazetesi