Demokrat Parti (DP) Merkez İlçe Başkanı Hamit Güngör, Yılmaz Tunç´un; "Bartın´daki siyasi partilerin oylarını toplandığımızda bir Ak Parti etmiyor" sözlerine tepki gösterdi. Güngör, "Partilerin şahsiyetiyle ilgili, kimlikleri ile ilgili aşağılayıcı sözlerin bir anlamı yoktur. Bu kadar şeyin konuşulmasının da bir anlamı yok yani; gelsinler tartışalım yani hodri meydan, Demokrat Partinin veremeyeceği hesap yok. Neyimiz var bu ülkede bir tane tüten bacamız yok. Üniversite diyecek olursa, Üniversitenin temellerini atanlar biziz. Sen bir tabela taktın bununla mı övünüyorsun. 65 milyar dolar ülkede bütün tüten bacaları satmışsınız yaptığınız duble yollardan başka ne var yani. Daha dün Devlet Hastanesine gitsen, artık katkı parasını vereceksin, özel hastaneye gitsen vereceksin, sağlık ocağına gitsen yinede para vereceksin neyimiz iyi yani" şeklinde konuştu.

Telaş içindeler
Ak Parti´nin telaş içinde olduğunu belirten Güngör, "Ben geçen kendim şahit oldum üç tane ilaca 17 TL verdim. Mademki Türkiye´nin ekonomisi bu kadar iyi, bu kadar güçlü ve iyi bir iktidarsınız niye vatandaşın cebinden alıyorsunuz. Yüzde kaç verdiniz emekliye, dula kaç vereceksiniz yüzde bir nokta 83 verdiniz. Elektrikten yüzde kaç aldınız, ilaçlardan yüzde kaç alıyorsunuz. Vatandaşın her aldığı şeyin üzerine koydunuz. Dört parti toplasan bir Ak Parti etmez diyordu, neye göre bunu söylüyorsunuz. Birileri de geldi gitti, bu gün onlar yo sende bir gün yok olacaksın. Dünkü gazetelere baktım, Başbakan´ım düşünmeye başladı. Çan-kaya´ya nasıl çıkarıp, onun temellerini atmaya çalışıyorsunuz. Temennim o Çankaya size nasip olmaz" dedi.

Piyangodan çıktın
"İstanbul´dan geldin sana hayırlı olsun dedik" diye sözlerine devam eden Güngör; "Herkes erken seçimden bahsediyor, ateş olmayan yerden duman tütmez, sıkıntımı bastı sizi, oyların yüzde 38´lerden yüzde 25 inmesinden dolayı sıkıntımı bastı sizi, seçim meydanları açılsın yarın, bir gün toparlansın bakalım ne olacak, 50-60 milletvekiliniz olursa o Çankaya´yı rüyanızda görürsünüz. Biz senin gibi piyangodan çıkarak siyaset yapmadık, tırnaklarımızla geldik, senin gibi toto´dan çıkarak gelmedik bu alana, herkes çalışarak geldi bir yerlere ama sen piyangodan çıktın. Ama bize aşağılayıcı sözler sarf edersen, sana çok sözlerimiz var" diye konuştu.

Buyur hodri meydan
Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç´a; "hodri meydan" çağrısı yapan Güngör, "Hodri meydan diyorum. Neyi tartışmak istiyorsan buradayım hodri meydan buyur tartışalım. Öyle mikrofonlara çıkıp ta konuşması kolay, icraatına bakalım, vatandaşın derdine mehlem oluyor musun? Vatandaş seni onunla değerlendirir, hizmetlerle değerlendir. Başbakan diyor ki Üniversite öğrencilerine iş vermek zorunda mıyız diyor. Peki, bu ülkedeki öğrenciler neden okuyor, niye emek sarf ediyorlar. Babalar, analar varını yoğunu çocukları için sarf ediyorlar ama bugünkü başbakan söylüyor bunu, çok acı bir şeydir. Lise mezunları işsiz, ortaokul öğrencileri işsiz, bunlar sizleri hiç rahatsız etmiyor mu?" ifadesini kullandı.

Ak icraatlar nerde?
Ak Parti´nin ak icraat dediklerini göremediğini söyleyen Güngör; "Verdiğiniz sadakalar siz çok mu memnun ediyor. Bu millete sadaka değil iş verin neden vermiyorsunuz, çıkıp ta ekonomiden bahsediyorsun. Bahsede-ceğin ne varsa ben buradayım tartışalım ben sana hodri meydan diyorum. Benim elimde haber var, enflasyon mu diyorsun gel tartışalım. Türkiye´yi bu borç batağının içerisine kim sokmuş gel bunu tartışalım. Biz yüzde 4´leri sinemize çektik, sende çekersin bir gün hiç merak etme yani, bu böyle gitmez gitmeyecekte. Sizi telaş sardı. Acaba Başbakan´ı nasıl Çankaya´ya çıkarırız onun telaşı sardı. Ben Bartın´da ak bir icraat görmedim. Ben 39 yıldır Bartın´da yaşıyorum sizin ak bir icraatınız görmedim. Sen ne yaptın söyler misin bana, ama benim icraatlarım var. Bu gün avsal şantiyelerinden bahsediyorsan eğer ben kurdum onu, sen ne kurdun ki, sen hazıra geldin. Sen ülkenin imkânlarını sattın" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi