FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, yapılan itirazlar sonrasında serbest kaldı. Bugün öğlen saatlerinde Zonguldak&[#]8217;tan alınan karar, Kastamonu Cezaevi Müdürlüğü&[#]8217;ne teslim edildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından Kaymakam Bünyamin Bilgin yeniden özgürlüğüne kavuştu.

Soruşturma kapsamında 5 gün gözaltında tutulduktan sonra mahkemeye çıkarılan Kaymakam Bilgin, 17 Ağustos&[#]8217;ta hakim karşısına çıkarılarak tutuklanmıştı. 13 gün cezaevinde kalan Bilgin&[#]8217;in durumunu inceleyen İçişleri Bakanlığı, yeniden Gökçebey Kaymakamlığı görevine dönmesini istedi. Bilgin&[#]8217;in hem serbest kalması, hem de görevine dönmüş olması Gökçebey&[#]8217;de sevinç yarattı.

Karar üzerine ailesi, arkadaşları ve Gökçebey&[#]8217;den pek çok isim, Kaymakam Bünyamin Bilgin&[#]8217;i karşılamak üzere Kastamonu&[#]8217;ya gitti. İşlemlerinin ardından serbest kalan Bilgin, sevinçle kendisini karşılamaya gelenlere sarıldı. Kaymakam Bilgin, stres dolu geçirdiği 13 günün ardından cezaevi çıkışında elinde tespihi ile de poz vererek, mutluluğunu paylaştı.

Kaymakam Bünyamin Bilgin, bugün gece saatlerinde geldiği Gökçebey&[#]8217;de daire müdürleri, Kaymakamlık çalışanları, esnaf ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Gösterilen ilgiden dolayı duygulanan Bilgin, &[#]8220;Adalet tecelli etti. Suçum olmadığını söylemiştim. Gökçebey&[#]8217;deki görevimiz sırasında hizmetlerimize devam edeceğiz. Gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için teşekkür ederim&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi