TFF 1. Lig'in ilk haftasında Boluspor evinde Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Sivasspor Teknik Direktörü Osmanköylü basın toplantısına katılmazken, Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, galibiyetten dolayı mutluydu.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, "Bugün bizim için bir sınavdı. Hazırlık dönemi her ne kadar iyi geçti desek de lig belirliyor bazı şeyleri. Bugün takım olarak çok iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Maçtan önce özellikle isteklerimizi sahaya yansıdı. Böyle bir oyuncu grubuna sahip olduğum için çok mutluyum" dedi.
Çapa, "Dün futbolcularıma da söyledim. Verdiklerimizi çok çabuk algılayan ve yapmak isteyen bir grup var. Cuma günü Bülent hocamızı İstanbul'a gönderdik. Yeni bir sistem var. Türkiye'de bunu yaklaşık 14-15 takım kullanıyor. Mesafeler, kondisyon olarak ne durumda olduğumuz gösteriliyor. Şu an Trabzonspor'dan sonra en çok koşan takımlardan bir tanesi bizim olduğumuz ortaya çıktı. Bu da ayrıca sevindirici. Maçın son 20-25 dakikasında da bu ortaya çıktı. Gelip geldiğimiz için tabii ki çok mutluyuz" diye konuştu.
Çapa sözlerine şöyle devam etti:
"Özellikle yeni yönetime böyle bir başlangıç yapmak sevindirici. Ama şunu da gözardı etmemek gerekiyor. Bugün oynadığımız takımın yaş ortalaması 23,5. Burada önemli olan sezon başında bir projeye el attık. Bu proje içinde sabır göstermemiz gerektiğini söyledik. Bugün sonuç 4-1 bitti. Belki her şey çok güzel göründü ama sonuç değişik olsaydı belki Necati ve Diarra'nın yapmış olduğu hatalar daha da büyütülecekti. Çünkü bu hatalar bugün galibiyetten dolayı görmemezlikten gelir. Biz sadece şunun sözünü veririz. Bu ciddiyeti ve arzuyu her hafta sahada göstermeye çalışacağız. Sonuç hep değişir. 1-2 tane daha eksik mevkimiz vardı. Hafta içinde bu eksikleri kapatırsak o bölgelerde alternatifimiz olacak" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi