Vali Erdal Ata, trafiği rahatlatmak için yapılan bağlantı yolu, Zonguldak Devlet Hastanesi ile Atatürk Devlet Hastanesi´nin bileştirilmesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi´nin yeni binası ile ilgili son gelişmeler, Filyos´ta yapılan son gelişmeler, Şehit Aileleri Derneğinin yeni binası ile ilgili yapılan çalışmalar, Bakacakkadı 100. Yıl Tesislerinde yapılmak istenenler ve TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in görevden alınması ile ilgili sorularımızı değerlendirdi.
Vali Ata, açıklamasında şunları söyledi;
Birkaç gün içinde
karar verilecek
Emniyet öncelikli olarak yeni yolu Ereğli istikametine giden yol olarak, tek gidiş olarak trafiğe açacağız. Birkaç gün bu uygulama sürecek. Ondan sonra duruma bakacağız. Çünkü köprünün orada ışıklandırılmanın yapılması gerekiyor. İşaretlendirmeler yapılacak. Bu birkaç günlük deneme sonunda karayolları, belediye, emniyet oturup nihai kararımızı vereceğiz.
Lojmanların kaldırılması
ile ilgili söz aldık
Diş Hastanesinin projesinin iptali söz konusu değil. Hastaneler birleştikten sonra Sağlık Bakanlığı´na geçen bir yer var. Bu belediye binasının karşısında olan bir arsa. Orası için proje her şey hazırlanmış. Daha sonra SSK oranın tapusunun iptali ile ilgili dava açıyor ve kazanıyor.
Bizde geçmişte projeler oraya göre hazırlatıldığı için bunu Sosyal Güvenlik Kurul Başkanıyla daha önce görüşmüştük. Ama bu arada da Kurul Başkanı değişti ve yerine başka bir arkadaşımız geldi. Onunla da Ankara´da 2 hafta önce yaptığım ziyaret sırasında tekrar konuyu anlattık. Gerekli bilgi ve dokümanları verdik. Hatta onlar kendi Kurul Başkan Yardımcılarını ve inşaat işlerine bakan daire başkanlarını buraya gönderecekler. Her şeyi yerinde görecekler. Hem Kilimli´deki Semt Polikliniğinin yeri, hem diş hastanesinin yeri hem de Atatürk Devlet Hastanesi´nin yanındaki lojmanların oradan kaldırılıp o alanın hastaneye kazandırılması ve oraya yeni bir ek bina yapılması konusunda yardımcı olacaklarına söz verdiler.
Kimse Devlet Hastanesi kapatılacak diye beklemesin
Hastanelerin sadece yönetimleri birleşti. Tek yönetim altında toplandı. Onun dışında Zonguldak Devlet Hastanesinin kapatılması söz konusu değil. Geçmişte nasıl Zonguldak Devlet Hastanesi olarak bölge halkına, vatandaşlara sağlık hizmeti veriyorsa bugünde aynı doğrultuda tüm hizmetler verilmektedir. Onun için hiç kimse orası kapatılacak diye beklemesin. Kesinlikle öyle bir şey yok. Kapatılması da söz konusu değil.
Filyos´ta 10 Ekim´de
ÇED toplantısı var
Filyos´ta son aşama devlet su işleri taşkın koruma ihalesini yaptı. Yer teslimi de yapıldı. Zannediyorum bugün yarın ilgili firma çalışmalarına başladı veya başlamak üzere. Ekim ayı sonuna kadar bizin 1/1000´lik ve 5000´lik haritalar yapılıp teslim edilecek. Onlar bittikten sonra biz veya serbest bölgeler genel müdürlüğü de yapabilir imar planı ihalesi yapacağız. Kamulaştırma çalışmaları Milli Emlak Müdürlüğünün gönderdiği elemanlarca tüm dosyalar hazırlandı ve o dosyalar Milli Emlak Genel Müdürlüğü&[#]8217;ne götürüldü. Muhtemelen 2010 yılında kamulaş-tırılma yapılacak ilk bölümün ödenekleri aktarılacak. Sayın Bakanımıza da zannediyorum Milli Emlak Genel Müdürümüz tarafından bu anlatıldı. Belki 2009´da da kısman bir ödenek ayrılabilir. Bu sene ayrılmazsa 2010 yılında birinci bölüm kamulaştırma ödenekleri ayrılacaktır diye düşünüyorum. Yüzde yüz olacak diyemiyorum çünkü benim şimdilik bildiklerim bu doğrultuda. Son merci de ben değilim.
Ayrıca bu çalışmaların devamı olarak 10 Ekim´de Filyos Limanı ile ilgili ÇED toplantısı yapılacak.
Görevde kalmasını
arzu ediyoruz
TTK Genel Müdürümüzün görevden alınması konusunda benim hiçbir bilgim yok. Ama biz Genel Müdürümüzün görevde kalmasını arzu ediyoruz. Bu tamamen siyasi bir durumdur. İlgili Bakanlarımız değerlendirmesini daha iyi yaparlar.
Gayemiz Şehit Aileleri
Derneği Binası kullanışlı olsun
Şehit Ailelerine verilen arsanın arka tarafında kalan bölümünde, yola kadar olan kısmın tamamının birleştirilip derneğe verilmesi ile ilgili müspet olarak raporun hazırlandığını duydum. Onun henüz satışı ile ilgili onay gelmedi. Biraz bürokratik işlemler iş yoğunluğundan dolayı zaman alıyor. Değerlen-dirdikten sonra bize gelecektir. Bizde oranın derneğe satışını yapacağız. Yani bizim gayemiz dernek daha güzel bir binaya, daha kullanışlı bir yere kavuşsun. Şimdi bana verilen bilgi de arsa 700-800 metre kareye kadar çıkıyor. Böyle bir arsa üzerine de güzel bina yapılır. Derneğe de kalıcı olur. Uzun yıllar derneğin hem hizmet binası olarak hem de kullanılmayan bölümleri de kiraya verilerek iş yeri veya büro olarak kullanılarak derneğe gelir sağlanmış olur.
Düşüncemiz çok ama
kaynak yok
Bakacakkadı ile ilgili düşüncelerimiz çok ama özel idare olarak oraya ayıracak kaynağımız yok. Onun dışında 100. Yıl Vakfı ile Özel İdare&[#]8217;nin yaptığı bir protokol var. O protokol çerçevesinde de üçüncü şahıslara orayı devretme şansımız yok. Ya Vakıfla oturup bu konuyu anlaşacağız yada çoğunluk hissesi bizim özel idareden olmak kaydıyla bir yatırımcı bulabilirsek oraya ilave tesisler yapacağız. Tabi bulabilirsek."
Editör: Pusula Gazetesi