Nisan ayında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ERDEMİR Vakfı Yönetim Kurulu tarafından bir süredir yürütülen görüşmeler sonunda vakıf üyesi işçilere ödediği miktar tutarınca faizsiz borç verme kararı alındı. Ekonomik krizde maddi anlamda sıkıntıya düşen çoğunun icralık olduğu işçilerin imdadına Erdemir Vakfı yetişti. 22 Haziran 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında kabul edilen ´üyelere bir defaya mahsus borç verme´ maddesi, Asliye Hukuk Mahkemesince onaylandı. Bu alınan kararla
Erdemir Vakfı´na en az bir yıllık üye olan işçi, borç alacağı güne kadar ödediği primin yüzde 95´lik bölümünü borç olarak alabilecek. Erdemir´in faizsiz ve 48 aya kadar borç verilmesiyle ilgili haber internet üzerinden işçilere duyuruluyor. Borç almak isteyen işçilerin dilekçelerini internet adresinden alarak son başvuru tarihi olan 6 Ekim tarihine kadar Erdemir´e teslim etmesi gerekiyor. Yapılan başvurulardan sonra düzenlenen tabloya göre ilk ödeme 8 Ekim günü dağıtılacak.
50 MİLYON TL AYRILDI
Bayram öncesinde işçiye dağıtılan bin TL´lik ikramiye ile hareketlenen Kdz.Ereğli piyasasının ise Erdemir Vakfı tarafından dağıtılacak borç parayla rahat nefes alması bekleniyor. İlçe esnafını da sevindiren borç para için Erdemir Vakfı tarafından 50 bin TL kaynak ayrıldığı belirtildi. Üyeler, talep başvurularında 12-24-36 ve 48 ay olacak şekilde geri ödeme vadelerini belirleyebilecek. 50 bin TL´lik borç verilmesi konusunda ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen ve yönetim kurulu üyeleri ve Türk Metal Sendikası
yöneticilerinin büyük payı olduğu öğrenildi. Sendika ile bir süredir görüşen Erdemir yöneticilerinin, Vakıf Yönetimi ile yaptığı istişare sonrasında böyle bir uygulamaya gidilmesi yönünde çalışma başlattığı belirtildi.
Ramazan Bayramı öncesinde fabrika sahalarını gezerek işçilerle görüşen ERDEMİR Genel Müdürü Oğuz Özgen, işçilere, "Biz hepimiz bu fabrikanın bir parçasıyız. Yaşadığınız sıkıntıları biliyoruz. Aşmak için bizlerde çalışıyoruz. Ortalıkta dolaşan dedikodulara asla itibar etmeyin. Göreceksiniz her şey düzelecek" demişti.
Editör: Pusula Gazetesi