Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, nitelikli eğitimi, donanımlı kadrosu ve modern eğitim müfredatıyla hızla gelişiyor. Bu kapsamda Enstitü Müdürü Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Enstitünün faaliyetleri, yeni açılan programları ve gelecek hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi lisansüstü programları için 10 kişilik yatay geçişle birlikte toplam 64 kontenjan ayrıldığını ifade eden Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Enstitüde yeni başvuruların ardından 232 öğrencinin eğitim göreceğini dile getirerek şimdiye kadar 70 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.
Yeni açılan ve açılması planlanan anabilim dalları hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Özmerdivenli, "Bu sınav döneminde ilk kez öğrenci kabul edeceğimiz bölüm, Klinik Psikoloji Anabilim Dalı'dır. Yeterli öğretim üyesi sağlandığı ya da ortak program şartları oluştuğu taktirde ilk etapta; Sosyal Hizmet, Genetik Danışmanlık ve Aile Danışmanlığı Bölümlerini de açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne lisansüstü eğitim için multi disipliner alanlardan talepler geldiğinin ve bu talepleri değerlendirdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, Enstitünün öğrencilere önemli eğitim avantajları sunduğunu ifade ederek "Lisansüstü eğitim, öğrenciler için akademisyen olmanın önü açarken, iş hayatında başarı elde etmek isteyenlere de büyük avantajlar sağlamaktadır. Doktora yapanların yurt dışında öğrenim görmelerini sağlayan ERASMUS gibi programlardan yararlanmaları da mümkün olmaktadır" şeklinde konuştu.
Son olarak lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Recep Özmerdivenli, "Yüksek lisans ve doktora yapmayı düşünen öğrencilerimiz için ilk tavsiyem, öncelikle akademisyenliği sevmeleridir. Sonrasında araştırma, yabancı dil ve istatistik konularında kendilerini yetiştirmelerini, geliştirmelerini ve ALES'ten yüksek puan almalarını tavsiye ediyorum. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın eğitim camiası ve öğrenciler için başarılarla geçmesini temenni ediyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi