Bartın'da meydana gelen sel felaketinde Avara'da yolcu otobüsü içerisinde mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 45 kişi, kendilerine tahsis edilen başka bir otobüs ile yollarına devam ettiler.
Bartın'da sel suları arasında mahsur kalan otobüsten kurtarılan 45 yolcu önce Bartın Valiliği ve Amasra Kaymakamlığı'nın misafiri olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Amasra Turizm uygulama oteli ne getirildi. Burada dinlenen 45 yolcu sekiz saatlik esaretin ardından kendileri için hazırlanan yemekleri yediler.
Sel mağdurları evlerine gönderildi
Amasra Turizm Uygulama Otelinde dinlenen ve yemeklerini yiyen sel mağduru yolculardan tekrar seyahat edebilecek durumda olan 36 kişi, kendilerine tahsis edilen otobüse binerek Karabük Eflani üzerinden Kastamonu'nun Cide ilçesine hareket ederken, 9 yolcu ise geceyi Amasra'da geçirerek yarın yola çıkmaya karar verdiler.
"Sel suları bir anda geldi"
Amasra Kurucaşile arasında bulunan Avara köprüsünde mahsur kalan aracın kaptanı,yaşadıkları anları anlatarak, "Avara köprüsüne yaklaştığımızda yolda su vardı ancak aracın seyrine engel değildi köprünün üzerine geldiğimde karşıdan gelen bir Araç'ın durarak manevra yapmak istemesi üzerine köprü üzerinde beklemek zorunda kaldım bu bekleme esnasında aniden sel suları geldi ve köprüden hareket etmemize izin vermedi" dedi.
Valiliğe teşekkür
Amasra'dan ayrılan Sel Mağdurları kendilerinin mahsur kaldığı saat itibariyle kurtarma çalışmalarını yürüten kurtarma çalışmalarının ardından otelde dinlenmelerini sağlayan Bartın Valiliğine teşekkür ederek kendilerine tahsis edilen otobüs ile Bartın'dan ayrıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi