Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı (KBÜELAR) Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları'da "˜En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü' kazandı.
2013 yılından itibaren yarışmalara katılan KBÜELAR takımı "NAR" isimli aracıyla başarılı gidişatını istikrarlı bir şekilde devam ettirdi. Danışmanlığını Prof. Dr. Raif Bayır'ın yaptığı Karabük Üniversitesi Elektrikli Araç Takımı, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları (TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2016)'nda "˜En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü'nün sahibi oldu.
TÜBİTAK tarafından 1-7 Ağustos tarihlerinde düzenlenen ve 30 üniversiteden 43 takımın katıldığı yarışlarda Karabük Üniversitesi'ni, Prof. Dr. Raif Bayır'ın danışmanı olduğu KBÜELAR takımı "NAR V2 Plus" aracıyla, Doç. Dr. Mustafa Aktaş'ın danışmanlığını yaptığı Ay - Yıldız takımı da "Kar-Volt" isimli aracı ile temsil etti.
Yarış boyunca Karabük Üniversitesi Elektrikçi Araç Takımı'nın garajını birçok kişi ziyaret ederken TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin de garaja gelerek KBÜELAR takımının danışmanı Prof. Dr. Raif Bayır'dan araç ve takım hakkında bilgiler aldı.
Final yarışından sonra TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda KBÜELAR takımının geliştirdiği Yerli Motor Sürücü, Elektronik Diferansiyel ve Telemetri sistemleriyle "˜En İyi Yerli Ürün Teşvik Ödülü'ne layık görülürken KBÜELAR takımı daha önce 2014'te "˜En İyi Tasarım Ödülü' ve 2015'te "˜En İyi Yerli Araç Ödülü' almıştı. Böylece Karabük Üniversitesi her yıl derece almayı başaran tek üniversite oldu.
Editör: Pusula Gazetesi