Çaycuma&8217;ya bağlı Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal, denize sıfır kilometre mesafede yapılması planlanan TOKİ binaları için son noktaya gelindiği söyledi.
TOKİ&8217;nin 40 dönümlük arazi üzerine 250 daire yapılması planlandığı anlatan Ünal, Zonguldak çevresinde yaşayan tüm insanların TOKİ daireleri için müracaat edebileceğini ifade etti.
Talep alımına 10 Ekim&8217;de başlanacağını ifade eden Ünal, &8220;Filyos&8217;ta yapmayı planladığımız TOKİ inşaatları için son noktaya gelmiş bulunuyoruz.
&8216;Bayramdan sonra talep toplamaya başlayacağız&8217; demiştik.
Belediyemizdeki hazırlıklarımız devam ediyor. Ekim ayı içerisinde talep toplamasına başlamış olacağız. TOKİ inşaatlarına 2010 yılının Nisan yada Mayıs aylarında başlanması planlanıyor.
TOKİ inşaatlarının bu bölgede veya çoğu bölgede yapılan inşaatlardan farkı, deniz manzaralı olmasıdır.
Bu inşaatların hepsi deniz manzaralı olacak, denizi görecektir.
Filyos önü açık bir beldedir. Filyos Projesi olsun, beldemizde yapılan antik kazılar olsun Filyos&8217;un önemi artmıştır. Beldemizdeki ve Zonguldak çevresinde yaşayan bütün insanlarımız buradaki TOKİ inşaatlarından daire alabilirler. Hatta imkanı olan herkesin buradan daire almasını öneriyoruz. Çünkü Filyos, Zonguldak&8217;ın parlayan yıldızıdır&8221; dedi.
Talep kabulünün 1 ay kadar süreceğini belirten Başkan Ünal, bir ay sonra ise TOKİ&8217;nin vereceği kararlar doğrultusunda gerekli peşinatların alınıp, kesin taleplerin belirleneceğini ifade etti.
Ünal ayrıca, 2010 Nisan yada Mayıs ayında inşaatlara başlanacak olan TOKİ binala-rının 1.5 yıl içerisinde tamamla-narak hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi