Zonguldak Kent Konseyi dün yaptığı 2. Olağan Genel Kurul&[#]8217;da çalışma gruplarını ve görev alacak isimleri belirledi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurula konsey içinde görev alan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri ile Zonguldak´ın sosyal yaşamında görev almak isteyen vatandaşlar yer aldı. Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin açılış konuşmasında kent kültürünün birlikte oluşturularak sorunların ve çözümlerin müşterek tartışılması için katılımın ve ilginin önemine değindi.
Sezgin, konuşmasında iyi çalışan bir kent konseyinden lokomotif görevi göreceğini belirterek çalışma gruplarında görev alacaklara önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti.
Konuşmasında Zonguldak´ın önemli sıkıntıları olduğunu belirten Sezgin; "İlk genel kurulumuzdan sonra yürütme kurulumuz kent konseyi yönetmeliği gereği yaptığı çalışmalarla Kent Konseyi Çalışma Yönergesi´ni hazırlayarak bugün genel kurulumuzun onayına sunmaktadır. Ayrıca Kent Konseyi´mizin lokomatifi olacak çalışma gruplarımızı bugün genel kurulumuzda belirleyerek aktif olarak çalışmaya başlayacağız. Katılımcılık ve ortak akıl Kent Konseyi´mizin temel öğesidir. Olmazsa olmazıdır. Zonguldak olarak ortak akıl ve uzlaşı konusunda sıkıntılı bir yapıda olduğumuzu zaman zaman hepimiz görebiliyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için başlangıç olarak adım atabileceğimiz en doğru platform Kent Konseyi olduğuna inanıyorum. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Zonguldak ortak aklını arayacaksa bunun başlangıcı için en uygun yer olan herkesin temsil edildiği Kent Konseyi´ne herkesi katkı ve destek vermeye davet ediyorum. Bu anlamda biliyorum ki tüm Zonguldak´ın görüşlerine ihtiyacımız var. Katkılarınızı ve desteğinizi bizden esirgemeyece-ğiniz inancıyla hepinize Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz adına saygılarımı sunuyorum" dedi.
Gündemde 14 madde vardı
Sezgin konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin oylanmasının ardından Kent Konseyi´ne yeni başvurular değerlendirilerek oylandı. Gündemin altıncı maddesinde Çalışma Yönergesi görüşüldü.
Önceden katılımcılara dağıtılan yönerge üzerinde itiraz olmadı ve yönerge olduğu gibi kabul edildi. Kadın Meclisi Yönergesi&[#]8217;nin kendi içinde tartışılması şeklinde ki tavsiye kabul edilerek, yeni oluşturulacak çalışma gruplarının belirlenmesine geçildi. Katılımcılar çalışma gruplarında yer almak için büyük ilgi gösterdiler. Genel katılımın az olmasına karşın katılımcıların kurullarla olan ilgisi sevindiriciydi. Bazı çalışma gruplarında katılımcı sayısı 20´yi geçti. Gündemin bir diğer maddesi olan Lavuar Komisyonu´nun çalışmasının önümüzdeki birkaç hafta içinde özel bir gündemle toplanılarak tartışılması kararlaştırıldı. Yürütme Kurulu´na bazı komisyonların görev alanında bulunan ancak acil çözüm bekleyen konuların ilgili mercilere beklenmeksizin iletilmesi yetkisi verilmesi yönündeki önerge oy birliği ile kabul edildi. Kent Konseyi´nin yıllık bilançosu ise 18 bin lira olarak oylanarak kabul edildi. Çalışma gruplarının toplantı tarihlerinin kararlaştırılmasının ardından dilek ve temenniler üzerinde duruldu. Başkan Sezgin´in teşekkürünün ardından kurula katılanlar ayrıldılar.


Çalışma Gruplarında kimler görev aldı?

Kentsel Strateji ve Planlama Çalışma Grubu:
Kamuran Ayyıldız, Muharrem Coşkun, Bülent Özgümüş, Kenan Kasım, Necati Akbaş, Özge Gürsel, Nihal Arısoy, Vural Evren, Şakir Aliyazıcıoğlu, Salih Alemdar, Funda Türk.

Çevre Çalışma Grubu:
Melahat Çöğendez, Hüseyin Toroman, M.Ali Özdemir, Hüseyin Demirel, Onur Altındağ, Ahmet Tatar, Osman Bahar, Özgül Sekreter, Fulya Aydın, Selami Yoğurtçu, Kutlu Günvar, Kadir Bacıoğlu, Meltem Gürbüz.


İmar Planlama ve Ulaşım Çalışma Grubu:
Şaban Koç, Turhan Demirtaş, İbrahim Kerem Ertem, Zehra Velioğlu, Elif Ertürk, Musa Şekerci, Atilla Öksüz, Recep Akgül, Cem Çiftçi, Gülsüm Yılmaz, ZKÜ´den verilecek bir isim, Hakan Akçin, Ece Bakioğlu, Ayşe Uzunbaş, Hüseyin Demirel.

Yerel Yönetimleri İzleme Çalışma Grubu:
Ayşe Uzunbaş, Turhan Demirtaş, Orhan Yılmaz, Ergün Öztürk, İsmail Yıldız, Adnan Küçükvar, Necmettin Bebek, Gülsüm Duman, Erdoğan Kocaoğlu, Vedat Arıman, Aysun Doruk, Alparslan Küçük, Abdullah Yılmaç, Ali Rıza Nazikoğlu, Halil Karagülmez, Yusuf Tan, Bülent Tüzün, Şaban Yavuz, Ali Bayrak, Fahrettin Yazıcı, İhsan Kuşdemir.

Kültür Sanat ve Eğitim Çalışma Grubu:
Muharrem Coşkun, Aytül Bozkurt, Alaattin Kara, Onur Arslan, Kürşat Coşkun, Murat Durmuş, Hasan Yıldırım, Tülin Yaman, Okan Girgin, Sebahattin Keser, İsmail Tan, Nazan Papila, Abdullah Bakır, Muhammet Çetin, Sami Çakır, Çetin Sezgin, Burak Özen, Mete Arif Tokmak, Şerap Köksal, Azmi Yılmaz, Nadir Ayyıldız, Fulya Aydın, Ali Rıza Nazikoğlu, Burak Durmuş, Selim Burak.


Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu:
Sevda Tatlısöz, Bülent Tüzün, Dursun Onat, Okan Girgin, İhsan Tunçdemir, Arife Ayaz, Hacer Demirci, Süleyman Kavşut, Figen Demir, Abdurrahman Uysal, Çetin Terzioğlu, Erol Arık, Seda Fidan, Mehmet Hamzaçebi, Özgür Sekreter, Eksal Kargı, Tenzile Dibek, Arzu Kara, Yeliz Başkan, Emel Özdoğan, İbrahim Aydoğdu.

Spor Çalışma Grubu:
Kamil Bayrak, Barış Güven, Naci Altınaok, Mustafa Bacı, Hasan Zorba, Ali Bayrak, yılmaz Yavuz, İsmail Tan, Yakup Baçlın, Serap Köksal, Çetin Terzioğlu, Çetin Sezgin, Hüseyin Ekinci, Ender Yüksel, Süleyman Kavşut, Ayhan Taşkın, Levent Karanfil, Sinan Küçükali, Kadir Bacıoğlu, İbrahim Açıkgöz, Tanju Onur.
Editör: Pusula Gazetesi