Filyos Belde Belediye Başkanı Ömer Ünal Filyos´un en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon sorununa çözüm getireceklerini söyledi.
Kanalizasyon sorununa çözüm bulmak için bayramdan önce Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir´i ziyaret ettiklerini belirten Başkan Ünal, Bakan Demir´in İller Bankası ile yaptığı görüşmeler sonucunda Filyos´a 4 trilyon 750 bin TL bedelli kanalizasyon işi için ihale kararı aldığını vurguladı.
İhalenin yüzde 50 hibe, yüzde 50 belediye kaynaklarından karşılanmak üzere yapılması kararı alındığını vurgulayan Ünal, ihalenin 2010 yılında yapılacağını belirtti.

´Filyos´un kanalizasyon ihalesi 2010 yılında yapılacak´
Kanalizasyon ihalesinin 2010 yılı içerisinde başlayacağını dile getiren Ünal; "Kanalizasyon Filyos´da düğümlenmiş, hemen hemen bütün evlerin kanalizasyonları ya bahçeye, ya dereye, ya da fosseptik çukuruna akıyor. Bayramda çok büyük sel felaketine uğradık. İstanbul sel felaketindeki gibi araçlar suyun içinde yüzdü, araçların içindeki insanları belediyenin iş makineleriyle kurtardık. Biz şuanda Devlet Su İşleri ile birlikte derelerin ıslah çalışmalarını yapıyoruz. Kanalizasyonlarımız bu dereye akıyor. Kanalizasyonların açık olması insan sağlığı açısından da çok büyük tehlike yaratıyor. Kanalizasyon sorununa çözüm bulmak için bayramdan önce Bayındırlık ve İskan Bakanımız Mustafa Demir´i ziyaret ettik. Bakanımız İller Bankası ile yaptığı görüşmeler neticesinde Filyos´un 4 trilyon 750 bin TL bedelli kanalizasyon işi için yüzde 50 hibe, yüzde 50 belediye kaynaklarından karşılanmak üzere ihalesine karar verdi. Önümüzdeki yıl içerisinde ihalesi yapılıp kanalizasyon işine de başlanacak" dedi.

´Su şebekesininekonomik ömrü doldu´
Filyos´un bir diğer sorununun da su sorunu olduğunu belirten Ünal; "Bunun yanında Filyos halkını etkileyen bir olay daha var. Beldenin su şebekesindeki arızalar ve patlaklar halkı çileden çıkarıyor.
Arıza çıkarmasının sebebi de şebekenin ekonomik ömrünü doldurmuş olmasıdır. Dolayısıyla arıza olan yerler için belirli bölgelerin suyunu kesemiyor. Beldenin suyunu tamamen kesmek zorunda kalıyoruz. Kanalizasyon projesinin ardından inşallah kaynak bulursak beldemizin şu şebekesi ihalesini yaptırmak istiyoruz. Şu anda projeler yapılıyor. Projesi yapıldıktan sonra şebeke ihalesini de yapmayı düşünüyoruz."

´Filyos´un sahilini Ereğli´nin sahiline benzeteceğim´
"Benim ve Filyos halkının en çok istediği ve üzerinde durduğu projelerimizden bir tanesi de Filyos Sahil Projesi&8217;dir. Filyos´un sahilini Ereğli´nin sahiline benzetmek istiyoruz. Ama Balıkçı Barınağı´nın olduğu bölgede DLH ile ilgili bir problemimiz var.
Onu çözmeye çalışıyoruz. Bazı bölgeler sit alanı olduğu için sahilde düzenleme yapamıyoruz. Onunla ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bazı yerlerde şahıs arazileri var. Şahıs arazileri belediyeye almayı ya da kiralamayı düşünüyoruz. İnşallah bu sorunlarımızı çözdüğümüz zaman Filyos Sahil Projesi çalışmalarımız da hemen başlayacak."

´Filyos Belediyesiher bakımdan geri kalmıştır´
Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Ünal "Filyos 1954 yılında kurulmuş bir belediye. Bu bölgede diğer belediyelerin hepsi bizden sonra kurulan belediyeler. Ama ne yazık ki Filyos Belediyesi bu belediyelerimizden her bakımda daha geri kalmış.
Filyos´un kanalizasyon ve su şebeke sorunlarının yanında araç parkı yoktu. Biz göreve geldiğimiz zaman vatandaşlarımıza söz verdik. Filyos´un en büyük ihtiyacı olan itfaiye aracını aldık. Çöp aracımız bile yoktu. Çöp arabamızı da aldık.
Şu anda çöp arabamız İzmir´de yapılıyor. İnşallah bir hafta içerisinde aracımız gelecek. Bunun yanında belediyemize bir tane otobüs aldık. Yani yaklaşık 500 bin TL´lik belediyemize araç kazandırdık.
Bunların 10-15 gün sonra açılış törenlerini yapacağız. Önce araç parkını yeniledik, bundan sonra da artık altyapı çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi