Mustafa Sarıgül ve Türkiye Değişim Hareketi´nin "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması" Abdi İpekçi Spor Salonu´nda gerçekleşti. Sarıgül taraftarı binlerce vatandaş sabah saatlerinden itibaren salonu ve çevresini doldurmaya başladı. Mustafa Sarıgül, saat 12.30 sıralarında oğlu Emir ve gelini Fatoş Sarıgül´le birlikte geldi. Sarıgül, salona girişte sevgi gösterileri nedeniyle izdihamla karşı karşıya kaldı. "Yakın geleceğin Başbakanı" sloganıyla kürsüye davet edilen Sarıgül, iktidara ve muhalefete yüklendiği konuşmasında şunları söyledi: "Bu toplantı yakın gelecekteki iktidarımızın işaret fişeğidir. Tek bir hedefimiz var. O da iktidar olmak. Yurttaşlarımızın iktidarını sağlamak. Görünen odur ki; bizden başka bunu başarabilecek hareket yoktur. İlk hedefimiz iktidarın mührünü Ak Parti´den almaktır. Mevcut muhalefet partilerinin, bunu yapamayacakları her seçimde defalarca görülmüştür. Bunu mutlaka biz başaracağız. Bundan hiç kuşkum yoktur dedi.
İktidar ve muhalefetin Türkiye´nin beklentilerine yanıt veremediğini belirten Sarıgül; "Bugün Türkiye tıkanmıştır, Türkiye mutsuzdur. Türkiye´nin beklemeye tahammülü yok. Bugünkü muhalefet, iktidara alternatif olamıyor. Halkımız artık değişim istiyor. Bugün cesur adımlar atmazsak yarın Türkiye çok şey kaybedecek. Bugün Ankara´daki siyasetçiler, iktidarıyla ve muhalefetiyle sorunlarımıza çözüm üretmek yerine yapay gündemlerle vakit geçiriyorlar. Günlerini gün edip, insanımızı oyalıyorlar. Son tartışmaları hep birlikte izledik. "Birlik ve beraberlik" diyenler, "açılım" diyenler, birbirlerine en ağır sözleri söylüyorlar. Bu nasıl bir samimiyettir? Ulusal sorunlar, siyasal çıkar malzemesi yapılamaz. Ulusal sorunlarla oy avcılığı hiç yapılamaz. Ulusal sorunları, o parti, bu parti değil, bütün partiler bir araya gelip mutabakatla çözmelidir" dedi.
Konuşmasında Ak Parti ve CHP´nin ülkenin önemli sorunları dururken gerçek sorunlara somut çözümler bulamadığını belirten Sarıgül; "İktidar, devlet kurumlarıyla kavgalı, yargıyla kavgalı, üniversitelerle kavgalı, işverenlerle kavgalı, medyayla kavgalı, çalışanlarla kavgalı. Muhalefet, somut çözüm koyamıyor. Muhalefet heyecansız, artık dermanı kalmamış. Muhalefet umut vermiyor. Muhalefet laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti´ni koruyamıyor, koltuklarını korumaya çalışıyor. İktidar partisine oy verenler pişman. Muhalefete oy verenler ´Elim kırılaydı´ diyor. Çünkü bugüne kadar halkımızın önünde alternatif yoktu. Ama artık var" dedi.

Yönetim açılımı büyük alkış aldı
Siyasette seçme seçilme yönetimi değiştireceklerini belirten Sarıgül bu konuda büyük alkış aldı. Yıllardır vaad edilenlerin tersinin yapıldığını belirten Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi´nin seçim kültürünü değiştireceğini belirterek; "Türkiye´nin en demokratik partisini biz kuracağız. Seçimle gelen kurullar seçimle gidecektir. Partimizde gece darbeleri olmayacaktır. Lidere bağlı değil, halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. ´Küçük olsun benim olsun´ anlayışına son vereceğiz. ´Büyük olsun Türkiye Cumhuriyeti´nin olsun´ diyeceğiz. Partimizde yarışma adaleti olacaktır.
Partimizde çok çalışanlar, hak edenler seçilecektir. Partimizde yağcılara, ´evet efendimcilere´, yozlaşmış yandaşlığa asla izin vermeyeceğiz. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla ve önseçimle seçilecektir. İlçe başkanları, delegelerle değil, ilçeye kayıtlı tüm üyelerin oylarıyla seçilecektir. Yönetim kadromuzun yarısı kadınlardan ve gençlerden oluşacaktır. Siyasi partiler kanununu ve seçim sistemini mutlaka değiştireceğiz" dedi. Sarıgül, yaklışık 1,5 saat süren konuşmasının ardından salonda tur atarak vatandaşları selamlayarak salondan ayrıldı.


Türkiye Değişim Hareketi&8217;ne Zonguldak´tan 300 kişi katıldı

Abdi İpekçi Spor Salonu´nda düzenlenen "İktidar Yolunda İstanbul Buluşması´na Zonguldak´tan bir süre önce CHP´den istifa eden 22 Dönem Milletvekili Harun Akın ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile birlikte 300 civarında kişi katıldı. Parti kurmaylarının bulunduğu bölümde oturan Akın ve Bektaş ile hareketin Zonguldak Temsilcisi Zeki Günalp gelişmeleri ve konuşmaları büyük dikkatle izlediler. Akın ve Bektaş toplantının ardından yaptıkları değerlendirmede bir süre önce aldıkları daveti hatırlatarak ilginin ve kalabalığın iktidar ve muhalefete ciddi bir mesaj verdiğine dikkat çektiler. Ali Bektaş değerlendirmesinde, bu kadar kalabalığın kendisini de şaşırttığını belirterek; "Demek ki Türkiye´de aranan alternatif parti konusunda sayın Sarıgül ve kurmayları önemli bir adım atmışlar. Yoksa yurdun dört bir yanından binlerce insan buraya akın akın neden gelsin" dedi. Harun Akın ise yaptığı değerlendirmede kendilerine yapılan bir teklif olduğunu ve bu teklife henüz resmi bir yanıt vermediklerini ve İstanbul buluşması´na da bu çerçevede katıldıklarını belirterek; "Her yaştan, her kesimden, ülkenin her noktasından insanları böyle bir oluşum için bir araya toplayabilmek kolay değildir. Burada gördüğümüz bu homojen yapının öne çıkmasıdır. Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül´ü dinledik. Siyasi partilerin ve örgütlerin yıllardır beklediği ancak hiçbir siyasi partinin yerine getiremediği sorunlarla ilgili önemli ve net mesajlar verdi. Biz henüz resmi bir evet demedik. Buradaki toplantı, ilgi ve konuşmalar bizim önümüzü görmemizde daha etkili olacaktır. Bugünkü ilgi Türkiye´nin dinamik bir partiye ihtiyacı olduğunu ve bu çaba doğrultusunda insanların yurdun dört bir yanında çoktan harekete geçtiklerini gösteriyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi