Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ankara´da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´le yaptığı toplantıyı değerlendirdi.
Çalışma Bakanını şehrin sorunlarını yerinde görmesi için Zonguldak´a davet ettiğini belirten Uçar, Bakanın Aralık ayında Zonguldak´a geleceğini söyledi.
Çalışma Bakanını Amelebirliği bünyesinde yapılan çalışmalara da sıcak baktığını vurgulayan Uçar; "Ankara´da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile randevumuz vardı ve kendisini ziyaret ettik. Kendisini Zonguldak´ın sorunlarını yerinde görmesini sağlamak için Zonguldak´a davet ettik. Özellikle ilimizde Çalışma Bakanımızı ilgilendiren birkaç sorunumuz var. Bu sorunlardan bir tanesi kamuoyunun bildiği gibi Kilimli´de yapılan hastanemizin çalışma bakanlığımıza ait olması. Binanın da Sağlık Bakanlığı&8217;na ait olması sebebiyle hastanemizi bir türlü ruhsatlandırıp açamadık ve halkın hizmetine sunamadık. O nedenle hastanenin halkın hizmetine sunulması için Sayın Bakanımızla görüştük. Sağlık Bakanımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ortak bir çalışma yapıp burayı sonuçlandıracak. Diğer sorunumuz olan bölge hastanemizin içindeki Çalışma Bakanlığı´na ait lojmanların bulundukları yerden kaldırılıp oradaki alanın kompleks haline getirilmesi çalışmalarımız vardı. Çalışma Bakanımız bu çalışmamıza da sıcak baktı. Sağlık Bakanlığımızdan bu konu için ödenek çıkartacağı sözünü aldık. Ayrıca Amelebirliğimizin yönetmelik değişikliği ve yapmayı planladıkları okulla ilgili çalışmalarımız oldu. Onu da Sayın Bakanımızla bizzat görüştük. Kendisi yönetmelik değişikliğine sıcak baktığını, en kısa sürede çalışmaların yapılıp kısa zamanda okulun yapılmasına yardımcı olacağını bildirdi. Sayın Bakanımızı Zonguldak´a geleceğini ancak önümüzdeki bir iki ay içerisinde ziyaretin gerçekleşemeyeceğini belirtti. Ama Aralık ayında çalışmalarımızı bitirdikten sonra Zonguldak´a geleceği sözümü verdi" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi