Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesi Filyos Beldesi&[#]8217;nde bir asrı aşkın süredir hayata geçirilmek istenen Filyos Vadisi Projesi kapsamında ıslah edilmek istenen Filyos Irmağı sette çalışmalarına ilk kazma vuruluyor.
Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal, yaptığı açıklamada Filyos Irmağı&[#]8217;nın sette projesi için yapılan ihaleyi kazanan firmanın yasal sürecinin tamamlandığını bir haftaya kadar bölgeye şantiyesini kurarak, çalışmalara başlamasını beklediklerini kaydetti. Filyos Irmağı&[#]8217;nın denize döküldüğü yerden itibaren dere yatağının her iki yakasında kanal çalışmasının başlayacağını anlatan Ünal, &[#]8220;Bu proje ile Irmağın taşkın riskinin önüne geçilecek. Bölgeye gelen yatırımcılar için taşkın su baskını bir korkunun önüne geçilecek. İhaleyi kazanan firmanın çalışmalar için beklediği yasal süreç doldu. Bugün yarın ilk kazma vurulmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Filyos Vadisi&[#]8217;nde yatırım için müracaat eden büyük firmalara yer tahsisi yapılması için öngörülen diğer çalışma olan İmar Planlaması&[#]8217;na da başlanıldığı anlatan Ömer Ünal, &[#]8220;İmar planlaması çalışmaları da tamamlanmak üzere. Bu çalışmalarda da bir engel çıkacağını tahmin etmiyoruz. Bundan sonra iş Ankara&[#]8217;ya ve yatırımcılara kalıyor. Gerekli tahsis çalışmaları da imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılabileceği gibi istenilirse, şuan bile yapılabilir&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi