Gazipaşa caddesinin araç trafiğe kapatılmasıyla yayalara açılan cadde bu günlerde sokak müzisyenleri tarafından büyük ilgi görüyor. Halkında yoğun ilgisiyle karşılaşan sokak müzisyenleri , sokakta müzik yaparken yaşadığı zorlukları anlattı.

''YAPTIĞIMIZ SANATA SAYGI DUYULMASINI İSTİYORUZ''

Yaptıkları bu iş ile eve ekmek parası götürdüğünü belirten Özgür Gezer; ''Ben darbukacıyım. Ekmek paramızı kazanmak için böyle sokaklarda çalışıyoruz. Buradan kazandıklarımızla evimize bakıyoruz. Burada yaptığımız müzikle bizi görenler oluyor düğünlere çağırıyorlar. Biz bu işi aynı zamanda da hobi olarak ta yapıyoruz. Zonguldak ta müzik yaparken en çok karşılaştığımız zorluk bize müzik yaptırmak istemeyen polis ve zabıtalardan geliyor. Müziğe başladığımız zaman hemen geliyorlar. 'Şikayet geldi bu yüzden burada müzik yapamazsınız' diyorlar. Bu yüzden bizde belli bir sokakta müzik yapabileceğimiz bir yer istiyoruz. Bizde ekmek parası kazanmak istiyoruz. Yetkililerden bizi görüp duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz bu konuda bize bir yer göstermeleri için girişimlerde de bulunduk ama 'Zonguldak'ta böyle bir müzik yapabileceğiniz yer yok' dediler. Genellikle Polisler, Zabıtalar kaçamak çalın diyorlar bize bizde ne yapalım kaçamak çalıyoruz. Dünyanın her yerinde sokakta müzik yapan insanlar var. Zonguldak'ta da müzik yapabileceğimiz bir yer olmasını istiyoruz. Yaptığımız müziğe, sanata saygı duyulmasını istiyoruz'' dedi

''MÜZİK YAPMALARI ÇOK GÜZEL BİR ŞEY''

Yapılan müziği hayranlıkla dinleyen ve cep telefonlarına kaydeden vatandaşlar '' Müzik yapmaları çok güzel bir şey. Biz sokakta müzik yapmalarını gayet doğal buluyorum. Bu insanların da kendilerini gösterip para kazanmaları lazım. Bir şekilde reklamını yapması lazım. Biz bile cep telefonuna çekip Facebook'a koyup arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Güzel bir şey ve işlerini çok ta güzel yapıyorlar. Tam bir profesyoneller'' dedi.

Editör: Pusula Gazetesi