Düzce Üniversitesi, Ankara Tercih Fuarı'nın ardından İstanbul'da organize edilen tercih fuarında da üniversite adaylarıyla buluştu.
Üniversite tercihinde sona yaklaşılan günlerde, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen fuara, yaptıkları çabaların karşılığını almayı amaçlayan öğrenciler ve aileleri katıldı. Gelecekleri için en doğru mesleği ve üniversiteyi seçme heyecanı içerisine giren öğrenciler, fuara ve tanıtım standımıza yoğun ilgi gösterdi.
Düzce Üniversitesi'nde eğitim veren fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokulları, lisans ve ön lisans programları ile bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek bölümler ve avantajları da fuarda açılan stant ile öğrencilere anlatıldı. Fuarda, Düzce ve Düzce Üniversitesi'nin sosyal yaşamı hakkında da bilgiler paylaşıldı. Ayrıca tanıtım standını ziyaret eden rehber öğretmen, öğrenciler ve ailelerine, Düzce Üniversitesi'ni tanıtan yazılı ve görsel materyaller verildi.
Üç gün süresince devam eden tercih fuarında 120'ye yakın devlet ve vakıf üniversitesi, kurumları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Etkinlik boyunca düzenlenen bilgilendirme seminerleriyle öğrenciler ve aileler, üniversite ve bölüm tercihleri hakkında nasıl bir yol izleyecekleri, hangi kriterlere göre tercih yapacakları ve meslek seçiminde önemli olan birçok konuyu eğitimde uzmanlaşmış kişilerden öğrenme imkanına sahip oldular.
Editör: Pusula Gazetesi