Zonguldak'ta, 17 yaşındaki Enes Baş, 7 yaşındayken denizde boğulma tehlikesi geçirdiğinde kendisini kurtaran cankurtaran Hayri Topçuoğlu'na 10 yıl sonra aynı plajda karşılaşınca teşekkür etti.
Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen kent merkezindeki mavi bayraklı Kapuz Plajı’nda 7 yaşındayken deniz yatağı ile kıyıdan uzaklaşan Enes Baş, dengesini kaybederek denize düştü. Cankurtaran Hayri Topçuoğlu, dipten çıkardığı Enes Baş'ı, ilk müdahalesini yapıp sağlık görevlilerine teslim etti. Bir süre hastanede tedavi gören Enes Baş, ardından taburcu oldu.
Enes Baş, daha önce plaja gelmesine rağmen hiç karşılaşmadığı Hayri Topçuoğlu'nu hafta sonunda plajda görünce yanına gitti. Enes Baş, 7 yaşındayken kendisini kurtaran ve şu anda plajın sorumlu amiri olan Hayri Topçuoğlu'na teşekkür etti. Enes Baş, "Bir anda dengemi kaybettiğimi ve suya düştüğümü hatırlıyorum. O gün beni Hayri cankurtaran kurtarmış. Buraya daha önce gelmeme rağmen onu hiç görmemiştim. Şimdi görünce teşekkür etmek istedim" dedi.
Enes'i kurtardığı günü hatırladığını söyleyen Hayri Topçuoğlu da "O gün deniz dalgalıydı. Enes’i kıyıya çıkardıktan sonra yaklaşık 15 dakika ilkyardım müdahalesi yaptığımı hatırlıyorum. Sonra ambulansla hastaneye kadar götürdük. Yıllar sonra onu böyle sağlıklı bir şekilde görmek beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi