Zonguldak´ta oturan Yuca Ailesi´nin üç kızından en küçüğü olan Ecem Yuca yaklaşık bir yıl önce yakalandığı "Anevrizma" hastalığı ile yaşam mücadelesi veriyor. Bolu Üniversitesi Bilgisayar Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Ecem Yuca, devamlı baş ağrısı şikayetiyle ailesi tarafından Zonguldak Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne kaldırıldı. Doktorların çabasına rağmen olumlu cevap alamayan Yuca Ailesi, hasta kızlarını İstanbul´daki Yeditepe Üniversitesi´ne yatırdı. Bu arada Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz´e Ecem´in raporlarını götüren aile kızlarının Türkiye´de hastalığın tedavisinin mümkün olmadığını öğrendi. İstanbul´da Ebru Gündeş´in doktoru Prof.Dr. Cengiz Kuday tarafından tedavi edilmeye çalışılan Ecem´in tedavisi için son karar İsviçre´deki Zürih Üniversitesi oldu.
Hastane masrafları için geçim kaynağı olan dolmuşu satan aile toplanan 65 bin İsviçre Frankı ile kızlarını Zürih Üniversitesi´ne gönderdi. İsviçre´deki doktorların tedavisi sonucu "5 günde ameliyat olur ayağa kalkar" denilen genç kızın yeniden çekilen röntgeninde durumunun daha vahim olduğu öğrenildi.
Tüm kazancını ve komşulardan alınan borç paraları kızlarının tedavisi için harcayan aileye yine komşuları destek çıkıyor. Yaklaşık 1,5 aydır İsviçre´de tedavi gören kızının fotoğrafları ve giysisi ile avunan anne Gülten Yuca, kızının yaşaması için herkese sesini duyurmaya çalışıyor. Gülten Yuca, kızının ölmek istemediğini ve yaşamak için kendisinden "Ecem´e Yardım Kampanyası" başlatmasını istediğini söyledi.
Son dönemlerde maddi imkansızlık nedeniyle Yuca Ailesi sesini duyurabildiği herkesten yardım bekliyor.
Editör: Pusula Gazetesi