Düzce Belediyesi'ndeki memurların bağlı olduğu Bem-Bir-Sen sendikası, 15 Temmuz darbe kalkışmasını kınandı.
Bem-Bir- Sen Temsilcisi Asiye Durnacı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Bu kalleş kalkışmanın, ordu içinde yapılanmış FETÖ/PDY mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğu belirlenmiştir. Her darbe girişiminde olduğu gibi, tarih tekerrür etmiştir. Kahraman Ordumuza sızmış bu kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akıla dayadığı anlaşılmıştır. Türkiye'miz, son yıllarda sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre, dış politikadan ulaşıma büyük gelişmeler göstermiştir. İçte-dışta, barışın ve adaletin sözcüsü, takipçisi bir yönetim geliştirmiştir. Bütün dünyanın mazlum milletlerini, ırk-dil-din-mezhep farkı gözetmeksizin sahiplenmiş; onların ümidi haline gelmiştir."
"Bem-Bir-Sen olarak, memurların ekonomik ve sosyal haklarımızı her geçen yıl artırdığımız, Türkiye Cumhuriyeti hükumetimizle 2011 yılından itibaren,Toplu Sözleşme masalarına oturarak haklarımızı diyalogla aldığımız, her ferdi ile kalkınan bir Türkiye yolunda mücadele ettiğimiz 21.yüzyılda huzuru yaşarken; Türkiye'miz, 'Dünya beşten büyüktür' söylemi ile yeni bir dünyaya olan özlem, istek ve dirayetini göstermiştir. Oyunları bozmuş, insanca ve adaletli bir dünya tasavvurunu bütün küresel platformlarda dillendirmiştir. Kendi bölgesinde bir istikrar adası olmuştur. İşte A.B.D, İsrail, İngiltere haçlı sömürgeci batılılar gibi üst aklın hedefine Türkiyemizi koyma sebepleri de bunlardır."
"Bu üst aklın taşeronları öyle vicdansızdırlar ki; bu kalleş darbe, dinimizin bütün prensiplerinden, ahlaki ilkelerinden, medeniyet değerlerinden ve asgari vicdani ve insani müştereklerden uzak bir kalkışmadır. Bu kalleş darbeyi; memurlar işçiler, anneler babalar, çocuklar olarak nefretle lanetliyoruz. Çünkü bu kalleş darbe; Milletine silah doğrultmuş kadın-erkek, genç-yaşlı demeden kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tankları sürmekte, İnsanları ezmekte sakınca görmemiştir. Milletin malı olan silahlar, düşmana kaşı kullanılması gerekirken, devletimize ve milletimize karşı kullanılmış, katliamlar yapılmış, yönetime cebren el konulmaya çalışılmıştır. Kalleşlerin hedefleri, Türkiye'mizi, Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir."
"Bu darbeye karşı milletimiz ve sokakları işaret eden Cumhurbaşkanımıza, soğukkanlılığını hiç kaybetmeden, süreci en olgun biçimde ve cesurca yürüten Başbakanımıza; Siyaset üstü bir tavır geliştiren, ülkemizi bir ve tek-vücut haline getiren Siyasi Parti Liderlerimize ve hepsinin üstünde kendi inisiyatifi ile sokaklara dökülen, yolları tutan, tankları durduran Büyük Türkiye Milletine, Kabe'de, Balkanlarda, Kafkaslar'da, Filistin'de, Arakan'da, Afrika'da Türkiye için ümmet bilini ile dua eden Kardeşlerimize teşekkürü borç biliriz. Şehidlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Kahraman Gazilerimize ALLAH'tan acil şifalar diliyoruz. Destanları yazılacak, her biri tanınacak, kahramanlıkları bilinecek, bu Milletin kaderindeki yerleri ve fedakarlıkları anılacak ve hepsi aramızda yaşamaya devam edecektir. Bem-Bir-Sen olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; Milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, istiklalimiz, namusumuz, şerefimiz için meydanlarda, Milli irade nöbetinde kalacağımızı beyan ederiz."
Editör: Pusula Gazetesi