İki hastanenin birleştirilmesinin ardından sıkıntıların arttığına ve daha da artacağına dikkat çeken Uysal konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada mevcut birleştirilmenin ardından alternatif alanların yaratılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.
Uysal açıklamasında Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu´nu göreve davet ederek şunları söyledi; "Her Hükümet döneminde gündeme gelen lojman saltanatının kamuda adalet kriterlerinden uzak, genelde üst düzey yöneticilerin ve bürokratların istifade ederek yüzünü güldüren bir uygulama ile yıllarca devam ediyor. Kamuda lojman tartışması devam ederken en radikal karar birkaç sene önce Ankara Or-An semtindeki Milletvekili Lojmanları&[#]8217;nın boşaltılması ile oldu. Bu karar vatandaşlarımızca memnuniyetle karşılandı. Gelinen noktada Milletvekillerine lojmanları boşalttıran karar popülist yaklaşımdan öteye gidemedi.
Torpille edinilen, bakımsız bırakılan lojmanlar,devletin sırtında her zaman kambur oldu. Lojmanlardan tahsil edilen yıllık kira geliri, lojmanların yıllık bakım ve onarım masraflarını bile karşılamadı. Bütçeden lojmanlara ayrılan kaynak oldukça fazla rakamlara tekabül etmekte. Bu görüşler ülkemizdeki kamu lojmanları hakkındaki genel kanaatimizi ve bilgileri ortaya koyuyor.
Zonguldak´ta konuya Sağlık Hizmetlerinin Yürütülmesi açısından bakıldığında vatandaşımızın alacağı sağlık hizmet kalitesi de lojmanlarla yakından alakalı bir noktada.
Her geçen gün yoğunlaşan Atatürk Devlet Hastanesi yerleşkesindeki alan problemlere cevap veremez hale geliyor. Acil servis, otopark sorunu, yatak kapasitesinin yetersizliği bunlardan bir kaçı. Günümüz şartlarında kaliteli bir sağlık hizmeti vermek adına yeni binalara ihtiyaç duyulan bir hastane haline gelen Atatürk Devlet Hastanesinde yetkililerin önemle üzerinde durması gereken konu Sosyal Güvenlik Kurumuna ait lojmanların Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na bir an evvel devredilmesi. SSK hastaneleri Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na devir edilirken SSK hastanesinin sınırları içinde 6526 metre kare 3 bloktan oluşan 39 dairelik lojman Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na devir edilmedi. Siyasi irade ve Sağlıkta yetkililer isteselerdi bu devri gerçekleştirebilirlerdi kanaatindeyiz.
Hastane devir edilirken anlaşılmaz bir şekilde lojmanlar bu devrin dışında tutuldu. Kapasitesi oldukça yoğun Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin Devlet Hastanesi ile birleştikten sonra yoğunluğu her geçen gün artacaktır. Görünen köy kılavuz istemez. Lojman Saltanatına son verilsin. Bu lojmanlar Hastaneye kazandırılsın. Lojmanların bulunduğu arsada otopark sorunundan acil servis sorununa kadar her problemi çözecek bir proje ile sağlık hizmetinin kalitesini artırmış olursunuz. İktidar partisi Milletvekillerimizin konuya hassasiyetle yaklaşacağını umut ediyor, bu konuda her iki kurumun yetkililerinin duyarlılığını bekliyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi