Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Darbe girişimi sonrasında başlatılan Demokrasi Nöbetine Atatürk anıtında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun da katılımı ile devam edildi. Çaturoğlu anıt önünde yaptığı konuşmasında " Haçlıların Kudüs'ü işgal ettiği gün tarihte bizim haçlılarda ülkeyi ele geçirmeye kalktılar. Ama siz onlara fırsat vermediniz "dedi

Atatürk anıtında düzenlenen Demokrasi nöbetine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ak Parti Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis üyeleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada 15 Temmuz' da geçmiş tarihte haçlıların Kudüs'ü ele geçirdiklerini, ancak ülkeyi ele geçirmek isteyenlerin bu emellerine ulaşamadığını söyledi. Çaturoğlu konuşmasında "15 Temmuz tarihi. Darbeciler açısından kara bir leke olarak tarihe geçerken, darbeye karşı çıkan halkımız ve diğer unsurlarımızla altın bir sayfa olarak tarihe geçecek. Arkadaşlar 15 Temmuz' da tarihte ne olmuş diye baktım ne göreyim. 15 Temmuz'da Haçlılar nereyi işgal etmişler biliyormusunuz? Birinci Kıble'miz Kudüs'ü. Tesadüf müdür, değilmidir bilmem. Ama böylede bir tesadüf olmaz. Haçlıların Kudüs'ü işgal ettiği gün tarihte bizim haçlılarda ülkeyi ele geçirmeye kalktılar. Ama siz onlara fırsat vermediniz. Allah sizlerden tekrar gani gani razı olsun diyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin daha güzel noktalara gelebilmesi için el birliği içerisinde hep beraber çalışacağız. Elbette ki bu büyük darbe büyük kahramanları da içinde barındırıyor. Bu darbenin en büyük kahramanları Biri muhteşem halkımız. Evet sizsiniz. Birisi Cumhurbaşkanımız. Bir diğeri de kahraman Türk polisi. Bunlar başı çekiyor. Eğer bunlar gevşemiş olsaydı inanın ki bu darbe başarılı olurdu. Bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın. Ama onlar sımsıkı durdu. Taviz vermediler. Ve başaramadılar. Başaramayacaklar. İnşallah ileride de başarılı olamayacaklar" dedi. Yapılan konuşmanın ardından vatandaşlar Demokrasi nöbetine devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi