Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, özelleştirilmesi iddiasıyla gündeme gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nü almak isteyen bir firma ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın görüşme halinde olduğunu öne sürdü. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ismi belli olan firmaya teklif götürüldüğünün altını çizen Başkan Ayan, “MHP olarak Zonguldak'ın gündemini tutmaya, Zonguldak ile ilgili gelişen bilgi ve belgeye dayanan ciddi hadiseleri, bilgileri kamuoyu ile basın mensubu arkadaşlarımız aracılığıyla paylaşmaya devam ediyoruz. Aldığım bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim. Biliyorsunuz ki, Zonguldak'ın gündeminde Özelleştirme İdaresi’nin, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’ne göndermiş olduğu bir yazı doğrultusunda Karadon Müessese Müdürlüğü’nün araştırılıp, Özelleştirme İdaresi’ne bilgi verilmesi gündemdeydi. Bununla ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bir firmaya TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nü kendilerinin alması yönünde sunmuştur. Teklif edilen şirket, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nü almak istemediği düşüncesinde olduğunu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na iletmiştir. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bu tutumundan ve yaşanan bu hadiseden çıkartılacak olan anlam şudur: Özelleştirme İdaresi, Karadon’u alacak müşteriyi bulduğu gün ihaleye çıkartacaktır. Yani eğer ihaleye çıkıp bir müşteri bulunamazsa, dolayısı ile burada ‘hükümet sıkıntıya girecek’ anlamına gelir. Fakat bu yapılan görüşmede eğer bu işadamları, 'Biz burayı alırız' deselerdi, ihale tarihi belli olacaktı. İşte bu kişiler, 'Biz burayı çalıştıramayız, bizim için Zonguldak kamuoyunda sıkıntılar yaratırlar' dediklerinden dolayı Özelleştirme İdaresi ikinci müşterinin peşinde” açıklamasında bulundu.

“GİDİP ‘BÖYLE BİR TEKLİF YAPILDI MI?’ DİYE SORSUNLAR, YÜZDE YÜZ DOĞRUDUR”

Teklifin götürüldüğü firmanın ismini bildiklerini belirten ve AK Parti Milletvekillerini eleştiren Ayan, “Hani AK Parti Milletvekilleri, 'Biz özelleştirmeye karşıyız' diyorlar ya... Bunun tamamen asparagas olduğunu, bunun yalan olduğunu buradan ifade ediyorum. Eğer bunun kime teklif edildiğini bilmiyorlarsa, beni arasınlar, ben söyleyeyim. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın hangi firma sahibine Karadon’un verilmek istediğini ben kendilerine söyleyeyim. Dolayısı ile böyle gerçekler varken, Zonguldak kamuoyunu yanıltmanın da hiç bir anlamı yoktur. Sonuçta, gerçekler gün yüzüne kısa zaman içerisinde ortaya çıkacaktır. Bu konuyla ilgili Genel Maden İşçileri Sendikası da bizden bilgi alabilir. Kendileri ile bu bilgiyi paylaşabilirim. Fakat basın üzerinden ‘milletvekilleri şunu demiş, bunu demiş’ gibi açıklama yapmalarına gerek yok. Hadise ciddidir. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetimi istiyorlarsa, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na gitsinler ve böyle bir teklifin olup olmadığını sorsunlar, böyle bir teklifin olduğu yüzde yüz doğrudur'' şeklinde konuştu.

“MİLLETVEKİLLERİ ZONGULDAK HALKINA CEVAP VERSİNLER, FİRMAYI VE İSİMLERİ AÇIKLAYACAĞIM”

Zonguldak'a bir yatırımcının Bakanlığa başvurarak ciddi bir yatırım yapmak istediğini daha önceleri belirttiğini söyleyen Ayan, ''Yöre milletvekillerine ve gerekli bakanlık mercilerine sormak isterim. Neden bu yatırımcının önü kapatılıyor? Bu Zonguldak'a fabrika yapmak isteyen beyefendinin, kişinin veya işadamının bu teklifi neden gündeme alınmıyor? Neden Zonguldak'a bu yatırımın yapılması sağlanmıyor? Zonguldak ile ilgili hükümetin ne gibi bir tasarrufu var? Neden Zonguldak'ın önü açılmıyor? Buradan bunu soruyorum. Şimdi bu konularla ilgili görüşmeleri bilmeden, bilgiye dayalı olmayan sizlerle bir şey paylaşmadım. Bu süreç içerisinde bir hafta içerisinde yöre milletvekillerinin bu sorularıma muhatap olarak cevap vermesini, vermediği takdirde de şahıslarla ilgili isimleri de ortaya koyarak, bunları da sizlerle paylaşacağımı buradan belirtiyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi