Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a transferiyle ilgili, "Hiçbir arkadaşımın ayrılmasını istemezdim. Gidenin arkasından bir şey söylemek doğru olmaz" dedi. Milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda kötü bir futbol sergilediğini ifade eden tecrübeli futbolcu kaleci Volkan Babacan'a da fazla iş düşmediğini söyledi.
Düzce'de yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de tecrübeli file bekçi Volkan Demirel, bugün gerçekleşen antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Fenerbahçe ile gönülden sözleşmeli olduğunu belirten kaptan Volkan Demirel, Türkiye'de Fenerbahçe'den başka hiçbir kulüpte forma giymeyeceğini söyledi. Demirel, Gökhan Gönül'ün Beşiktaş'a transferiyle ilgili ise, "Hiçbir arkadaşımın ayrılmasını istemezdim. Gidenin arkasından bir şey söylemek doğru olmaz" ifadelerini kullandı.
"En kısa zamanda sahalara döneceğimi düşünüyorum"
Takımla çalışamadığını hatırlatarak sözlerine başlayan 34 yaşındaki kaleci, "En gencinden yaşlısına kadar herkes istekli. Kendime gelince çok iyi bir sezon başı geçiriyorum. En kısa zamanda sahalara geri döneceğimi düşünüyorum. İstanbul'a döndüğümüzde ciddi hazırlık maçları başlayarak Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına hazırlanacağımızı düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
"Ağrılarımdan kurtuldum"
Ameliyat ile birlikte ağrılarından kurtulduğunu belirten Volkan Demirel, "2-3 senedir bilinen sakatlığımdı ama hiçbir zaman vakit bulamadım. Bu safhaya gelmemişti, doktor kontrolünde iğnelerimiz oluyordu. Son safhada diz ve topuğa kadar inince ağrı, ameliyat masasına yatmak zorunda kaldık. İki tane omzumdan sakatlık geçirdim ama hiçbir zaman ameliyat olmadım. İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. İyi ki ameliyat olmuşum tüm ağrılarımdan kurtuldum. Çektiğim acıları bir ben bilirim. Gayet iyiyim" diye konuştu.
"Her maçta oynamak isterim"
Her maçta oynamak istediğini ifade eden kaptan Volkan Demirel, "Sahada Fenerbahçe formasını her zaman giymeyi isterim. Doktorların düşüncesine saygı duymak lazım. Ben amatörce hareket edebilirim. Her zaman formayı giymek isterim ama doktorlar izin verir mi bilemem. Her zaman sahada yerimi alıp takım için mücadele etmeye hazırım" şeklinde konuştu.
"Gidenin arkasından bir şey söylemek doğru olmaz"
Beşiktaş'a transfer olan Gökhan Gönül ile alakalı gelen bir soru üzerine Volkan Demirel, "Buradan hiçbir arkadaşımın gitmesini istemezdim. İyi ve kötü bir mücadele verdik. Benim için isim fark etmez, isimler önemli değil. Gidenin arkasından bir şey demek doğru olmaz. Kendi tercihidir kendi yolunu tercih etmiştir. Biz futbolcular olarak keşke burada kalsalar aynı mücadeleyi devam ettirseydik. Başarıyı yakalamıyoruz ama bazı şeyleri yaşamak lazım ki başarının tadı çıksın. Çok zorluklar yaşadık malum süreçten sonra ondan önceki sezonda kaçırdığımız son dakika şampiyonluklar var gelecek sezon da yaşayacağımız birçok zorluklar var. Mücadele verdik gitmeleri beni üzdü kendi düşünceleri ve tercihleridir" ifadelerini kullandı.
"Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz"
34 yaşındaki tecrübeli kaleci, "Yeni futbolcular gelir, bazı futbolcular gider, futbolun doğasında var. Ölene kadar burada oynayacak diye bir kaide yok. Herkes için hayırlı olsun. Yeni gelen arkadaşlarla Fenerbahçe ruhunu hazmetmiş kabullenmiş insanlarla yolumuza devam edeceğiz" dedi.
"Büyük takımlar arasında transferler olabilir ama ben gitmem"
Büyük takımlar arasında geçmişte de transferler olduğunu bundan sonra da olacağını ifade eden Demirel, "Bana sorarsan ben öyle düşünemem çünkü ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Böyle geldim böyle gideceğim. Benim de sözleşmem bitiyor ama ben Türkiye'de Fenerbahçe'den başka bir takımdan oynamayı düşünmüyorum. Gönülden sözleşmeliyim Fenerbahçe'ye. Ben ölene kadar bu imza vardır. Beni çağırırlarsa otururum konuşurum söylemezlerse de başka bir şey yok. Biz böyle geldik böyle gideriz" diye konuştu.
Milli takım prim tartışmaları
Demirel, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden ve milli takımda ortaya çıkan prim tartışmalarıyla ilgili soruya ise "Benim zamanımda da prim olayları oldu. Bunlar aile içinde kalacak şeyler. Kavgalar da alınan da verilen de içeride kalmalı. Dışarıya çıkması yakışmaz. Prim konusunda söyleyeceğimiz fazla bir şey yok. Prim almaların da haklarıdır bence. Ne kadar aldıklarını bilmiyorum hiçbir zaman da sormadım. Beni ilgilendirmiyor. Türk Milli Takımı'nın başarılı olmasını isterim. Ama olmadı bu turnuva da öyle bitti, önümüzdeki turnuvalara bakacağız. Layık olduğumuz yere geleceğiz" diye cevap verdi.
"Hedefimiz şampiyonluk"
Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Volkan Demirel, "Kamplarda ve hazırlık maçlarında yeni gelenlerle iletişimi kurmaya çalışacağız. Her gelen yeni arkadaşımızı içimize kolay adapte ediyoruz. Zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum. Futbolun dili bir. Saha içinde fazla konuşmaya gerek yok, bazen bir hareketle bazen bir bakışınızla anlatabiliyorsunuz. İletişim sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Her sene değişik isimler oluyor yeni isimler geldi bu sezonda da. Hedefimiz şampiyonluk. Fenerbahçe her zaman şampiyonluk için oynar her dalda; sadece futbolda değil. Elimizden geldiği kadar Fenerbahçe formasını layıkıyla taşıyıp sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak için savaşacağız ve elimizden geldiği en iyi mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Ben Volkan Demirel olduğum için Galatasaray taraftarı da beni sevmediği için bu tepkilerle karşılaştım"
Demirel, milli maçta kendisi ve taraftar arasında yaşanılan olay için ise "Ailene küfür edilse siz özür diler misiniz? Dilemezsiniz. Ben de kimseden özür dilemem. Milli takımı bırakmam söz konusu değil, bu konuda kimse beni aramadı. Ben milli takımda oynamak istediğimi her yerde dile getirdim. Kızıma, eşime, aileme küfür edildiği için Galatasaray Stadı'nda olduğu için, kasıtlı olduğu için kızdım. Aynı şeyleri yaşıyoruz. O gün bazı şeylere dikkat çekmek istedim ama suçlu ben oldum, vatan haini oldum, başka lakaplara yakıştırıldım. Emin olsunlar orada yapılanlardan en çok ben üzüldüm, ben empati yapıyorum onlarda yapsın. O an yaşadıklarımı o anki durumu. Sahada olsaydım o gün daha farklı şeyler olacaktı. Kendi karakterimi biliyorum. O günkü şartlar onu gösterdi mecbur kaldım isteyerek yapmadım. Türk futbolu adına kendimi ateşe attım. Sadece Galatasaray Stadı'nda olmuyor bu tarz tepkilerle diğer statlarda da karşılaşıyoruz. Ama ben Volkan Demirel olduğum için Galatasaray taraftarı da beni sevmediği için bu tepkilerle karşılaştım. Bu olay biraz daha zirve yaptı" dedi.
"Benim olaydan sonra tüm maçlar Konya'da oynandı ve başarı geldi"
Kendisinin yaşadığı olaydan sonra tüm maçların Konya'da oynandığını ve başarının geldiğini ifade eden Demirel, "Benim yaşadığım olaydan sonra tüm maçlarda Konya'da oynandı. Milli takım İstanbul'da herhangi bir statta olsaydı, başarılı olabilir miydik? Konya taraftarı öyle bir akustik yarattı ki onlarla beraber başarı geldi. Birlikteliği Avrupa Şampiyonası'nda devam ettirebilseydik ama yapamadık... Bu olaylar tekrar yaşandı. Umarım bu son olur, kimsenin ailesine, eşine, oynadığı futbolla bulunduğu ortamla yorumlayamayız. Bana kötü yazdılar, rezil kaleci de yazdılar hiçbir zaman gocunmadım. Başka şeyler girdi mi olaya başka şeyler aramak lazım arkasında" diye konuştu.
"Arda'dan daha çok üzüldüm"
Arda Turan'ın Avrupa Şampiyonası'nda ıslıklanmasına ilişkin de konuşan tecrübeli kaleci, "Ozan ile mesajlaştım ve Arda'ya söyle dedim arayacağımı. Daha sonra aramadım çünkü arayan çok kişi vardı. Arda'dan daha çok üzüldüm. Onu ilk yaşayan benim, vatan haini ilan edilen de benim. Olan bana oldu, kimseyi bir şey olmadı. Milli takıma gidemedim vatan haini oldum. Yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.
"Her yerde birbirimize sahip çıkmalıyız"
Sadece milli takımda değil her yerde birbirine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden 34 yaşındaki milli futbolcu, "Herkeste birbirini aşağılama, birbirini eleştirme, yukarı çıkanı aşağı çekme, öyle bir şey olmasın. Bakın zor dönemler yaşıyoruz sadece futbolda değil ülkemiz adına herkesin birlik-beraberlik içinde olması lazım. Birbirimizi yemekle bir yerlere gelemeyiz. O futbolcu iyi, aşağıya çekelim. İyi bir takımımız yok diyorlar. Nasıl olsun ki. Bakıyoruz sahalara 14 tane yabancı kuralı çıktı. Türk futbolcusu nasıl yetişecek, yetişmez ki. Her şeyin bir bağlantısı var. Bu bağlantıları yakalamak lazım. Bunlara iyi bakmak lazım. Dediğim gibi suçlu aramadan hep iyiyi düşünmek kötülememek lazım. Yukarıdakini aşağıya çekmemek lazım. Şuan Arda bence, Türk futbolunun en önemli ismi. Onu niye aşağıya çekiyoruz ki. Adam bizi yurt dışında temsil eden 3-5 tane futbolcudan biri. Bunların başında Arda gelir ama yanlış yapıyoruz. Kötü oynayabilir, kafası bir yerdedir, ailesi ile alakalı sorunu vardır. Bir sürü neden var. Herkes her zaman işini en iyi yapamıyor. Siz her zaman iyi iş yapabiliyor musun? Onunda kafasında bir şey vardır. Performansı iyi değildir. Uzun bir süreçten geçiyor. Avrupa Şampiyonası'na uzun liglerden çıkıyorsunuz. Avrupa Şampiyonası kısa bir dönem. Orada iyi bir performans sergilersin. Örneğin; Nani müthiş performans sergiledi ama geçmiş sezonda bize bakıldığında şampiyonada sergilediği performansı sergilemedi. Arda da sezonda iyi performans sergiledi, o turnuvada sergileyemedi. Bunlar hep bakılması gereken detaylardır. O yüzden kimseyi aşağılamak, vurmak bence yanlış" şeklinde konuştu.
"Volkan Babacan elinden geleni yaptı"
Şampiyonadaki kalecileri değerlendiren Demirel, favori kalecisinin Neuer olduğunu belirterek, "Zaten iki tane kaleci var. Biri Buffon'dur. Küçüklükten beri milli takımda bir kere İtalya'da bir maça gitmiştik. Orada izlemiştim, oradan beri kendisine bir hayranlığım var. Neuer'i de her zaman söylüyorum, Schalke'deki zamanlarından beri. Bence ikisi dünyanın önde gelen iki kalecisi. Volkan Babacan'a gelince, turnuvada ona fazla düşecek bir iş olmadı. Takım olarak kötü oynadık. Volkan Babacan da elinden geleni yaptı zaten. Başka da bir şey yapamazdı. Ne yapsın çocuk. Takım olarak kötü oynadık" dedi.
"Hedefimde 40 yaşını görmek var"
Hedefinin 40 yaşına kadar oynamak olduğunu belirten Demirel, "15'nci sezonum olacak. Suratım eskidi biraz. Fizik olarak kendimi çok iyi hissediyorum. 30 yaşımdan önceki performansımla şimdiki performansıma bakıyorum vücudum el veriyor, el verdiği sürece de oynamak istiyorum. Fenerbahçe benim artık hayatım yaşamım oldu, onunla üzülüp onunla seviniyoruz. Her daim bu camianın içinde olmak istiyorum, futbolu bıraktıktan sonra da burada olmak istiyorum. Hedefimde 40 yaşını görmek var" diye konuştu.
"Ozan, Alper, Salih Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin ismini yukarıya taşıyacak oyuncular"
Takımdaki genç oyuncular Ozan, Alper ve Salih'in çok yetenekli olduğunu belirten Demirel, "Fenerbahçe taraftarının çok beklentisi var. Ozan'ı görür görmez 'bak Avrupa Şampiyonası'nda bir gol attın neler oldu, bu sezon Fenerbahçe formasını böyle giysen, böyle mücadele etsen ne olur' dedim. Ben bunu hep söylüyorum. Alper, Salih olsun Türk futbolunu ismini yukarı taşıyacak oyuncular. Oynamaları hazım. İyi performans sergileyip kendilerine bakarlarsa bu şansı bulacaklar. Hepsi de Fenerbahçe'yi taşıyacaklar sonra da kendileri yukarı çıkacak. Avrupa'nın belli başlı kulüplerine gidecek oyuncular. Umarım beni yanıltmazlar" ifadelerini kullandı.
Editör: Pusula Gazetesi