Karabük'te, orman yangınlarına müdahaleye hazırlık çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen tatbikatta tutuşturulan ağaç dalları yangın helikopteri ile söndürüldü.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nce Cemaller Köyü'ndeki orman deposunda düzenlenen tatbikatta, boş alanda toplanan ağaç dalları tutuşturuldu. Orman Genel Müdürlüğü'nün Ukrayna'dan kiraladığı ve 2 ay boyunca Karabük'te çıkabilecek olası orman yangınları için orman deposunda konuşlandırılan yangın söndürme Helikopteri, Soğanlı Çayı'ndan aldığı 2,5 ton suyu alevlerin üzerine boşaltarak yangını söndürdü.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, 5'i Ukrayna biri de Türk personelin görev yaptığı helikopterin Karabük haricinde Ankara, Kastamonu ve Bartın'da çıkabilecek olası orman yangınlarına da müdahale edeceğini söyledi.
Yangınlarda en önemli görevin insanlara düştüğünü belirten Beşel, "Anız yakmasınlar. Piknik alanları dışında ateş yakmasınlar. Araçlarından dışarıya izmarit atmasınlar. Mercek görevi yapan cam kırıklarını atmasınlar. Orman yangınları sadece orman yangınlarıyla kalmıyor. Milyonlarca yaban hayatına da sebep veriyor. Yangına ilk müdahale etmek, zamanında ulaşmak amacımız. Yangını gören vatandaşlarımız ücretsiz "˜Alo 177' hattını arayarak ihbarda bulunmaları ilk müdahale için çok önemli. Alt yapımız moral ve motivasyonumuz hazır. İşçilerimizin kondisyonları ve moralleri yerinde. Ülkemizin üzerinde bir sürü kara bulutlar dolaşıyor. Artık orman yangınlarıyla uğraşmak istemiyoruz ama biz hazırız.'' dedi.
Editör: Pusula Gazetesi