Karabük'te zabıta ve polis ekipleri işbirliğinde cami önlerinde ve şehrin belirli noktalarında dilencilik yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.
Karabük Belediyesinde görev yapan zabıta ekipleri özellikle Ramazan ayı dolayısıyla cuma günleri cami öncelerinde dilenen dilencilere yönelik çalışma başlattı. Başlatılan çalışmaya polis ekipleri de destek verdi. Ekipler öncelikle şehrin belirli noktalarında bulunan cami girişlerinde dilenen dilencilere yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonrasında polis otosuna götürülen bazı dilenciler polisin elinden ilk kez geldiklerini ve bir daha yapmayacakları bahaneleri ile kurtulmanın yolları aradı. Operasyon kapsamında 5 bayan ve 3'ü Suriyeli 4 çocuk ekiplerce alınarak Belediye Zabıta Müdürlüğüne getirildi.
Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen dilencileri sivil bir bayan polis teselli etti. Gözyaşlarına boğulan bir dilenciye peçete vererek gözyaşlarını silerken, çocuklara da çikolata ikram etti. Daha sonra bayan polis tarafından üzerleri ve çantaları aranan dilencilerin üzerinden çıkan bir miktar paraya el konurken, haklarında adli işlem yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi