Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi’ndeki Alacaağzı Maden Ocağının ihalesi, hiçbir firma katılmadığı için iptal edildi.
Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Alacaağzı Kömür Ocağı’nın ihalesi bugün TTK Satın Alma Daire Başkanlığı’nda yapıldı. İhale için HEMA Enerji, Hattat Holding ve Demir Petrol şartname almasına rağmen 20 yıllığını ve en düşük ton başı 5 TL bedelle ihaleye çıkan maden ocağına hiç kimse talip olmadı.
Kandillili İş Adamı Ereğli Madencilik Firması Sahibi Niyazi Özcan, maden ocağının teşvik kapsamına alınmadığı için kimsenin ihaleye katılmadığını düşündüğünü söyledi. Kandilli’deki Alacaağzı Maden Ocağı’nın özelleştirilmesinde KARDEMİR modelinin uygulanması gerektiğini söyleyen Özcan, “Maden sektörü çok hassas, riski çok fazla. Buradaki maden ocağı teşvik kapsamında olmadığı için kimse ihaleye katılmadı. Burada örnek olarak KARDEMİR modeli uygulanabilir. Alacaağzı Maden Ocağı2nın patronu Kandilli halkı ve daha önce orada çalışan madenci kardeşlerimiz olabilir. Bu model KARDEMİR’de başarıya ulaştı. Hem işçi, hem şehir, hem de devlet bu modelden karlı çıktı. Ben bu konuyla ilgili olarak bir rapor hazırlayıp Başbakanlık, Enerji Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi’ne gönderdim. Burada akli selimin galip geleceğine inanıyorum” dedi.
Özcan, Alacaağzı Maden Ocağı’nda yıllık yaklaşık 100-120 bin ton kömür üretiminin gerçekleşebileceğini ve burada 1000 kadar istihdam sağlanacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi