Zonguldak merkezli Ankara ve İstanbul olmak üzere üç ilde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 17 kişiden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Önceki gün Zonguldak Merkezli Ankara ve İstanbul olmak üzere gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Dün sabah erken saatlerde Atatürk Devlet hastanesi Ek Bina’ya getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek Çaycuma Adliyesi’ne sevk edilmişti. 17 kişinin ifadesine başvuran savcılık, 8 kişinin serbest bırakılmasına karar verdi, 9 kişiyi ise tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme gece geç saatlere kadar sürdü. Şüphelilerin ifadelerini dinleyen ve suçlamaları inceleyen hakim,
Murat G., Cevat K., Talha S.M., Onur A., Aytekin Y., Ümit T., Yalçın C., ve Mustafa I.'nın tutuklanarak cezaevine gönderilmesine ve Kenan K.'nın adli kontrolle serbest bırakılmasına karar verdi.
Sabah erken saatlerde başlayan ve gün boyu devam eden mahkeme önünde şüphelilerin aileleri gece geç saatlere kadar duruşmanın tamamlanmasını bekledi. Tutuklanan 8 kişi, Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, fiziki ve teknik takip sonrası düğmeye bastı. Üç ay boyunca gerçekleştirilen takip sonucunda Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, İstanbul ve Ankara'da bulunan adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Baskında, Çaycuma ilçesinde 15 kişi, Ankara'da ve İstanbul'da da 2 kişi "uyuşturucu ticareti yapmak", "kullanmak ve bulundurmak" suçlamalarıyla gözaltına alındı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 17 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından dün sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi ek binasındaki acil servise getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen 17 kişi, polis otolarıyla Çaycuma Adliyesi'ne götürülmüştü.

Editör: Pusula Gazetesi