Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´nda basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Zonguldak´ın kendi kaderiyle baş başa bırakıldığını öne süren Koçal, iktidar milletvekillerinin sorunları Ankara´ya taşıyamamasının neticesinde Zonguldak´ın hizmetlerden yararlanamadığını söyledi. AK Parti milletvekillerinin kendilerini düşündüğünü, sorunları başbakana anlatamadığını iddia eden Koçal, "Zonguldak kendi kaderiyle baş başa bırakılmış illerden bir tanesidir. Hükümet halkı yedi yıldır, ´yapılacak, edilecek´ sözleriyle oyalamaktadır. 2002 yılında vaat edilen ve en kısa sürede hayata geçirileceği söylenen projeler halen tamamlanamamıştır. İktidar partisi milletvekilleri ve yöneticileri Zonguldak´ın sorunlarını Ankara´ya taşıyamamışlardır. Böyle olunca da hizmet gelmemiştir. Zonguldak, ülkenin kalkınmasına destek olurken, 5 bin maden şehidi vermiştir. Bu şehitler sadece Zonguldak için değil, ülke kalkınması için de verilmiştir. Şehit vermeye de devam ediyoruz. Ancak, şu anda bırakın Zonguldak´ın ülkeye katkı vermesini, kendi ihtiyacını karşılayacak üretim seviyesinin gerisine düşülmüştür. Çare üretim işçisi almaktadır. AK Parti döneminde 4 bin işçi alınmasına rağmen Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda toplam istihdam düşmüştür, üretim de 7 yıl öncesine göre azalmıştır. O zamanlar yılda yaklaşık iki buçuk milyon ton üretilen kömür miktarı, şimdilerde bir buçuk milyon tona kadar düşmüştür. Kimi zaman atananlar da seçilenlerle birlikte, ´yapılacak- edilecek´ diyerek Zonguldak oyalandı" dedi.
Zonguldak´ın yatırımcı tarafından tercih edilmesi için hiçbir farklılığının olmadığını kaydeden Ali Koçal, "Deniz ve demir yollarından yararlanamıyoruz. Karayollarında ise 18 ayda tamamlanacak denilen yollar 7 yıldır bitirilemedi. Deniz, demir, kara ve hava yolu olmayan bir yere yatırımcı nasıl gelsin? Kimi zaman atananlar da seçilenlerle birlikte, ´yapılacak edilecek´ diyerek Zonguldak´ı oyaladı. Ereğli ilçesinde kurulu, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ.´ın, demir yolu ile bir yerlere bağlanmamış olması düşündürücüdür. ERDEMİR´ in satışından elde edilen gelir ile Zonguldak´a neler sağlandı diye de sormamız lazım" diye konuştu.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi