Düzce'de 5 bin 978 anasınıfı, 22 bin 12 ilkokul, 20 bin 505 ortaokul ve 19 bin 477 ortaöğretim öğrencisi karne alarak eğitim öğretim yılını tamamladı. 2015-2016 eğitim öğretim döneminin son gününde geçen sezonu değerlendiren Vali Ali Fidan, Düzce'de iyi bir eğitim öğretim yılının geçirildiğine dikkat çekerek "Başarıya odaklı projeler için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Vali Fidan, eğitimde başarının okul idaresi veli, çocuk ve öğretmen arasındaki sağlıklı bir iletişimin kurulmasına bağlı olduğuna dikkat çekerek "İlimiz açısından bir sezonu daha tamamlamış oluyoruz. Çocuklarımızın ve velilerimizin sevincini paylaşmak istedik. Tüm velilerimizi, öğretmenlerinizi, idarecilerimizi, çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yoğun bir eğitim öğretim yılının sonunda tatil dönemi başlıyor. Tabi eğitimde başarı okul idaresi, veli, çocuk ve öğretmen arasındaki sağlıklı bir iletişimin kurulmasına bağlıdır. Bizde ilimizde bu ilişkiyi kurarak eğitim seviyesini yükseltmek için gayret gösteriyoruz" dedi.
Bir sezon boyunca gayretle çalışan çocukları, öğretmenleri ve idarecileri tebrik ettiğini söyleyen Ali Fidan "Hayırlı bir tatil dönemi diliyorum. İnşallah tatil sonrasında yeni döneme başlayacağız. Tatil dönemi yoğun çalışmasının sonucunda çocuklarımızın dinlenmesi için ayrılmış bir dönem. Bolca oynayacaklar ve dinlenecekler" dedi.
Velilerden anlayış isteyen Ali Fidan "Özelikle velilerimizden rica ediyorum. Varsa olası bir başarısızlık bunun nedenlerini araştırsınlar. Çocuklarımızın karnelerini anlayışla karşılasınlar. Sadece karne başarısının dikkate alınmamasını, genel olarak çocuğun durumunun değerlendirilmesini istiyorum. Tüm öğretmen, öğrenci, idareci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.
2015-2016 eğitim öğretim döneminin iyi geçtiğini ifade eden Vali Fidan "İlimizde kazasız belasız herhangi önemli bir sorunla karşılaşmadan iyi bir eğitim yılı geçirdik. Karneler alındı ve sezon tamamlandı. Şimdi bilimsel başarı açısından nasıl bir sezon geçirdiğimize bakacağız. Ama genel olarak bakıldığında kazasız belasız bir dönem geçirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
BAŞARI ODAKLI PROJELER OLACAK
Vali Fidan, gelecek dönem için de bütün hazırlıkların planlandığını kaydederek "İhtiyaç duyulan okullarımızda tamirat, tadilat, bakım dönemi boya bakım ihtiyacı olanlarla ilgili çalışmalar yapıldı. Bizim açımızdan şimdi o çalışmalar başlıyor. Bununla ilgili hazırlıklarımız yapıldı. İnşallah gelecek yıla hem okullarımızın fiziksel mekan açısından hem de başarıya odaklayacak proje açısından çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni dönemde yeni bir proje ile eğitim öğretim yılını açmış olacağız. Hayırlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi