Zonguldak İşadamları Derneği Üyeleriyle iş ve bürokrasi çevrelerini iftarda buluşturdu. (ZONİAD) iftarında bir araya gelen iş adamlarının gündeminde güncel ekonomik sorunlar ve Zonguldak´ın çıkmazları vardı. Geçtiğimiz Cuma akşamı Alaborina Restoran´da düzenlenen iftar yemeğine katılanlar arasında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayriye Göktaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkan Vekili Şenol Altıntaş da vardı.
Yemeğin ardından yaptığı konuşmada derneğin çalışma ve çabaları hakkında bilgi veren ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülay, Zonguldaklı işadamları olarak Türkiye sınırlarını aşan iş gezileri düzenlediklerini hatırlattı. İşadamları olarak dışa açılmak zorunda olduklarını belirten Gülay içine kapanık kalmanın yıllardır Zonguldak´a zarar verdiğini ifade etti. Gülay konuşmasında; "Bu kapsamda 16 işadamını, değişik ülkeleri gezdirerek oradaki iş dünyası ile görüşmeler yaptırdık. Bir süre önce Senegal´den gelen 9 işadamını da Zonguldak´taki iş çevreleri ile görüştürerek bugüne kadar hiç gidilmemiş ülkelerde ticari bağlantılar kurulması için çabalarımız var. Bizler ilimizin en güzel bir şekilde tanıtılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Şenol Altuntaş, her geçen gün sivil toplum kuruluşlarının öneminin arttığı bir dönemde, ZONİAD´ın nezih bir ortamında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Altuntaş, salonda bulunan işadamı ve tüccarların krizden en çok etkilenen isimler olduğunu belirterek; "Daha fazla çalışaraki daha fazla üreterek krizin etkilerinden kurtulmaya çalışmalıyız. Moralimizi bozmamalıyız. İş bilincini ve disiplini geliştirerek krizlere karşı hazırlıklı olmayı da bu sayede öğrenmeliyiz" dedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise, Türkiye´nin Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören bir fırsatlar ülkesi olduğunu, iç huzur ve istikrarın sağlanıp ortak akılla hareket edilmesi durumunda, milletin girişimci ruhunun tezahür edeceğini belirterek, "En önemli nokta bizlerin istikrar ve iç huzuru sağlamamızdır. Bunu da ortak akıl ve girişimcilikle başaracağız. Bizleri bir araya getirip bu ümidimizi tazeleyen ZONİAD´a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Yemeğin ardından ZONİAD´ın iftarına katılanlar Başkan Ömer Gülay ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederek ayrıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi