Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın, “CHP seçmenlerine sesleniyorum. Lütfen Genel Başkanınızı sorgulayın. Oy verirken bir kere değil, bin kere düşünün. Lütfen bu partiye destek olmayın” sözlerine sert tepki göstererek; “Oslo’da PKK elebaşlarıyla pazarlık mamasına oturanlar ile Güneydoğu’yu cephaneliğe çevirenler suçlarını başkalarına atarak geçmişi unutturmaya çalışıyor. Ulupınar’da bu iki yüzlü politikanın bir parçasıdır, derhal bu yalan politikasından vazgeçmelidir.”dedi

Başkan Bükrü, Özcan Ulupınar’ın “açılım safsatası”nı unutturmaya da çalıştığını belirterek; “Sonları geldi. Yalan politikalarla halkımızı kandırmaya çalışıyorlar ama milletimiz 14 yılık AKP iktidarının teröre verdi desteği asla unutmayacaktır.”dedi.

YAP, YAP ÇAMURU BAŞKASINA AT

Özcan Ulupınar’ın, “Özellikle son zamanlarda CHP ve HDP’nin kol kola, dirsek dirseğe olduğunu görüyoruz. Bunlar ruh ikizi olmuş, iki tane parti…” açıklamasına da değinen Başkan Yaşar Bükrü; “CHP’nin HDP ile ruh ikizi olduğu tartışılır ama Özcan Ulupınar’ın ruh halinin bozuk olduğu tartışma dahi götürmez. Ülkede yaptıkları her çamuru başkasına atıyorlar. Şehidimize ‘kelle’, bölücü başına ‘sayın’, Oslo’da PKK ile masa başında pazarlık yapanlar, Dolmabahçe’de bölücü başlarıyla mutabakat yapanlar, Bölücü başının mektuplarını kurye ile Kandil’e götürtenler, şehirlere bombalar atılırken devletin valilerine bir şey yapmayın diye talimatlar verenler, Barzani, Talabani ve Osman Baydemir’le kolkola, el ele poz verenler, IŞİD’e mühimmat gönderenler ve koca ülkeye cephaneliğe çevirenlerin bizi suçlamaya hakları yoktur. Bütün bunların yapacaksın sonra da suçu CHP’ye atacaksın. Bunu ancak ruh hali bozuk olanlar yapabilir.”diye konuştu.


AYNAYA BAKSINLAR


AKP’li Ulupınar’ın, “Şimdide görüyoruz, teröristleri ziyaret eden Genel Başkanları, milletvekilleri varmış. Cumhuriyet Halk Partisi seçmenlerine sesleniyorum. Lütfen Genel Başkanınızı sorgulayın. Oy verirken bir kere değil, bin kere düşünün. Lütfen bu partiye destek olmayın. Bunun hesabını sorun.”dediğini de ifade eden Başkan Bükrü; “Böyle iftiraya, bunların hiçbirine pabuç bırakacak değiliz. Eğer terörle işbirliği yapan varsa, aynaya baksınlar. PKK’yla, terörle işbirliği arıyorlarsa İmralı cezaevine baksınlar. Her gün vatan evlatlarımız gidiyor, oluk oluk kan akıyor. Bunun tek sorumlusu 14 yıllık AKP iktidarıdır. Bunları çarpıtmak için insanın utanma duygusun yitirmiş olması gerekir.”diye konuştu.


SORUNLARIN ÇÖZÜM ADRESİ CHP’DİR


Türkiye'de sorunları çözecek tek partinin CHP olduğunu belirten Başkan yaşar Bükrü konuşmasını şöyle sürdürdü; “2002'de Türkiye'yi devraldılar. Terör yoktu, şimdi kan gölüne döndü. Kim yaptı, kim iktidardaydı? Asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkaracağız. Gidip, birilerine söz vermek, sonra vazgeçmek, sonra Türkiye'yi bir silah deposu haline dönüştürmek onların göreviydi yaptılar ama bizim görevimiz Türkiye'de bütün sorunları, başta terör, çözmektir. Türkiye'de bu sorunu çözecek tek parti var o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'de hangi sorun varsa o sorunun çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Herkes bunu böyle kabul etsin.”

Editör: Pusula Gazetesi