Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Filyos Beldesi&[#]8217;ni ziyaret ederek Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal´dan bilgi aldı. Beldeyle ilgili fikir alışverişinde bulunan Yaman ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getirdi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal´ın verdiği iftar yemeğine Çaycuma İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma ilçe Merkez Komutanı Bayram Kayıkçı, Tarım ilçe Müdürü Aydın Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Kandiş, Sağlık Grup Başkan Vekili Erol Açmalı, Çaycuma ilçe Mal Müdürü Burhan Karabostan, İl Genel Meclis Üyesi Arif Sefercik ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
Yemekten sonra konuşan Kaymakam Hasan Yaman, "Filyos Belediyemizi ziyarete geldik. Belediye Başkanımızdan genel bilgiler aldıktan sonra Başkanımızın fikir aşamasında olan birkaç projesi vardı. Proje yerlerini gezdim.
Beldedeki sağlık ocağını ziyaret ettik. Jandarma, Karakolu ve okullarımızı da ziyaret ettik. Yerinde tespitler yapmış olduk. Arkadaşlarımızın sorunlarını dinledik.
Filyos Beldesiyle ilgili genel bir intiba edindim. Beldede kazı çalışmaları var, çok ciddi ve bütünlük arz eden çok önemli çalışmalar bunlar Bizans Roma ve Cenevizlilere ait olduğu söyleniyor. Çok değerli buluntular çıkartılıyor. Diğer taraftan da burada deniz var.
Kültürel Tarihsel anlamda bütünlük arz eden ender beldelerimizden, fakat turizmden hakettiği payı almamış. Belediye Başkanı da yeni seçilmiş hedeflerinden birisi de bu onun yapmak istediği projelerden anlıyorum kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, görevine yeni başlayan Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman´ın Filyos´u ziyaret ettiğini ziyaretinin amacının da beldeyi tanımak olduğunu ifade etti.
Ünal, "Kaymakamımız yanında Çaycuma´nın değerli daire müdürlerini de getirdi. Filyos´un sorunlarını belediyenin sorunlarını yapacağımız projeleri nasıl yapabiliriz bu projeyi tartışmak için geldiler.
Kaymakamımıza bugünkü geziden dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerini çok duyarlı gördüm.
Filyos´a karşı ilgi ve alakalarını saygıyla karşılıyorum.
Bizim bir otel projemiz var. Orada hazineye ait arsamız var. Bu arsayı almak istiyoruz.
Bu konuda Çaycuma İlçe Mal Müdürü ve Kaymakamımız yardımcı olacaklar. Sağlık ocağımızı, okulları gezdik. Burada olan eksikleri Kaymakamımız gördü.
En önemli konulardan bir tanesi de sağlık konusu 112 Acil Servisimizi 24 saat çalışabilir şekilde Kaymakamımızdan yardım istedik.
Son olarak da sahillerimizi gezdik. Sahil Projemiz var ama şuanda netleşmedi. Bir ay içinde projemiz netleşecektir. Netleştikten sonra oradaki müstecirlere tahsisler yapacağız.
Tahsisleri yaptıktan sonra beldemiz daha güzel turist çeken bir belde olacaktır. Bunların alt yapılarını hazırlıyoruz. Hızlı bir şekilde oteli yapma çalışmalarımız var" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi