Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk birleşiminin en önemli gündem maddesi, “Merkezi İş Alanları İçin Hazırlanan Revizyon İmar Planı (MİA)” Hakkındaki İmar Komisyonu raporunun oylanmasıydı. AK Parti Grubu, böylesi önemli bir toplantıya önceki gün Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in başkanlık etmemesi nedeniyle katılmamış ve toplantı yapılamamıştı. Dün Muharrem Akdemir başkanlığında Meclis toplantısı yapıldı, ancak tartışmalar bitmedi. 9 maddeden oluşan gündemin 3’üncü maddesi olan “Merkezi İş Alanları İçin Hazırlanan Revizyon İmar Planı (MİA)” hakkındaki İmar Komisyonu raporunun oylanmasında; AK Parti, MHP, Başkan Akdemir ve CHP’li bazı üyeler hem fikirdi. Rapora ilk itiraz, İmar Komisyonu eski Başkanı CHP’li Turhan Demirtaş’tan geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ve Meclis üyesi Mustafa Çağlayan, “Bizim belediye başkanlığımız döneminde olsa, ‘bu işte rant var’ tartışmaları olurdu. Biz öyle düşünmeden destek verdik” sözleri dikkat çekti.

AK PARTİ GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ

CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Mehmet İzzet Türkçelik ise, Meclis üyelerini bilgilendirmeye çalışsa da, CHP’li bazı üyeler arasında yaşanan görüş ayrılığı meclisteki tansiyonu yükseltti. AK Parti Grubu’nun düzenlemeyi CHP’den daha fazla sahiplenmeye çalıştıklarını ve Turhan Demirtaş’ı susturma girişiminde olduklarını belirten CHP’li Tahsin Erdem, “Neler yapılmış, bilelim” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel ise, “Sanki ‘ortada bir rant varmış ve biz de bu ranta ortakmışız’ gibi muamele görüyoruz” dedi.

Bu tartışmaların ardından AK Parti Grubu, Karagüzel’in çağrısı üzerine meclis salonunu terk etti.

MİA, OY ÇOKLUĞU VE ŞARTLI OLARAK KABUL EDİLDİ

CHP’li Turhan Demirtaş ve Tahsin Erdem’in açıklamalarına ve eleştirilerine MHP’li Meclis üyesi Salih Alemdar da destek verince, Başkan Muharrem Akdemir’in talimatıyla Zonguldak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak, harita üzerinde Meclis üyelerine sunum yaptı. Konuyla ilgili komisyon raporunun oylanması aşamasında ise bazı Meclis üyeleri oylamanın bir sonraki toplantıya ertelenmesini istedi. Başkan Akdemir, meclis toplantısına 10 dakika ara verdi. Turhan Demirtaş’ın proje üzerinde dikkat çektiği detaylar not düşülerek, raporun oylanması kararlaştırıldı. Oylamaya, salonu terk eden AK Partili Meclis üyeleri katılmazken, rapora CHP’li Cavit Zülfikar ret oyu verdi. “Merkezi İş Alanları İçin Hazırlanan Revizyon İmar Planı (MİA)” raporu oy çokluğu ve şartı olarak kabul edildi.

Editör: Pusula Gazetesi