Türkçe Konuşan Ülkeler ve Uluslar arası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Dünya Türk Forumu'na katıldı. 5. Dünya Türk Forumu İstanbul'da gerçekleştirilen akil kişiler toplantısı ile başladı.
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy başkanlığında başlayan toplantıya Hakkı Atun, Prof. Dr. Ahmet Sedat Atbar, Dr. Muharrem Hilmi Özen, Dr.Veyis Güngör, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Faruk Şen, Prof. Dr. Hakkı Keskin, Emekli Büyükelçi Murat Bilhan ve Emekli Tuğ General Fahri Erenel gibi alanında uzman kişiler katıldı.
TASAM Başkanı Süleyman Şensoy açılış konuşmasında 4.Dünya Türk Forumu'nda alınan kararların 1 yıl içinde uygulanması ve neticelendirilmesi konusunda heyeti bilgilendirdi. Kızıl Elma Ödülleri hakkında değerlendirme yapan Şensoy 5.Dünya Türk Forumu ile ilgili de genel bilgileri heyetle paylaştı. Açılışın ardına kurul üyeleri söz alarak Dünya Türk Forumu hakkındaki değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştı.
İstanbul'da gerçekleşen Dünya ürk Forumu 2. gün protokol konuşmaları ve oturumlarla devem edecek.2 Haziran akşamı gerçekleşecek törenle Kızıl Elma Ödülleri sahiplerini bulacak.Dünya Türk Forumu'nu Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan takip ediyor.
Editör: Pusula Gazetesi