Bartın'da 2. Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Ligi ödül töreni yapıldı
2. Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Ligi kapsamında, 2015-2016 eğitim öğretim yılı süresince okul elemeleri ve seyirci katılımları dahil yaklaşık 4.000 öğrencinin yer aldığı faaliyetlerde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında masal anlatma, İstiklal Marşı'nı ezbere güzel okuma, bilgi ve ses yarışmaları yapılırken; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından büyükler, yıldızlar ve küçükler olmak üzere masa tenisi, yelken, satranç ve bocce müsabakaları düzenlendi.
Yarışmalarda dereceye girmeye hak kazanan 44 öğrenciye 28'i Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 16'sı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından olmak üzere ödülleri ve hediyeleri düzenlenen törenlerle Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, "Faaliyetler ile; bilim, kültür, sanat ve spor aktiviteleri sayesinde öğrencileri yarışma heyecanı içerisinde tutarak zararlı alışkanlıklardan koruma amaçlanırken faaliyetlere katılamayan öğrencilerin ve ailelerinin seyirci olarak bu heyecanı paylaşmaları sağlandı. Diğer taraftan, yarışma kültürü içerisinde öğrencilerin birbirleri ile tanışmalarına ve kaynaşmalarına aracılık edildi" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi