Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessesesi Gelik İşletmesi´nde dün sabaha karşı meydana gelen göçükten 17 saat sonra ölü olarak çıkartılan Caner Albuzlu´nun cenazesi köyünde defnedildi. Çaycuma ilçesine bağlı Uluköy´de ikindi namazının ardından cenazesi defnedilen Albuzlu´nun bir kız babası olduğu öğrenildi. Cenaze törenine CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslus ve yönetim kurulu, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Albuzlu´nun yakınları katıldı. Megafon
aracılığı ile kılınan cenaze namazında ölen madencinin kardeşleri Şenol, Erol, Ahmet ve Soner gözyaşlarına hakim olamadı. Madencinin eşi Derya Albuzlu ise güçlükle sakinleştirildi.
Öte yandan göçüğün meydana gelmesinin ardından madencinin akrabası Ratif Karaçelebi, göçükte ölen madencinin kendilerine işe gitmek istemediğini söylediğini kaydetti. Karaçelebi, "Bana, ´İş yeri şartları çok zor, hiç gidesim gelmiyor, ayaklarım geri gidiyor´ diyordu. Ben de ona işine gitmesini, artık hiçbir yerde ekmek olmadığını söylemiştim. Şimdi böyle bir olayla karşılaştık, çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.
Köyde bulunan mezarlığa defnedilen madencinin 3 yaşında Dilara adında kızı olduğu öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi