Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) tarafından organize edilen 5. Dünya Türk Forumu, 1-3 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklamaya göre 5. Dünya Türk Forumu'na dernek yönetimi ve üyelerinden geniş katılım sağlanacak. Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler ve Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetimi ana temalarıyla 1-3 Haziran'da düzenlenecek olan 5. Dünya Türk Forumu'nun 2. Gün oturumlarında medeniyetler arası etkileşim masaya yatırılacak.
5. Dünya Türk Forumu'nun medeniyetler arası etkileşimde medyanın rolü ve Gaspıralı modeli 'Dilde Fikirde İşte Birlik' başlığı altında Ahmet Yeşiltepe'nin oturum başkanlığın da yaptığı altıncı oturumda gerçekleştirilecek. İsmail Cengiz ,Zafer Karatay, Güngör Yavuzaslan, Emrah Güney, Zeynel Abidin Kıymaz, Ramazan Biçer panelist olarak katılacağı oturum 3 Haziran Cuma günü düzenlenecek. Oturumda Hüseyin Bozan müzakereci olarak söz alacak. Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği'nde yapılan açıklamaya göre Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) tarafından organize edilen 5. Dünya Türk Forumu ve Kızıl Elma Ödülleri Türk Dünyası'nda en geniş katılımlı ve kapsamlı çalışma olarak kabul ediliyor.
Editör: Pusula Gazetesi