Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 2 gündür etkili olan yağmur sonrası zarar gören köylerde incelemelerde bulunan Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, zarar tespitlerine başladıklarını söyledi.
Genel Sekreter Uzun, beraberinde Safranbolu İlçe Kaymakamı Murat Bulancak ile birlikte, Ovacuma bölgesinde iki gündür etkili olan yağmurun ardından meydana gelen sel felaketi sebebi zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.
Ovacuma bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından Özel İdare ekiplerinin sorun yaşanan mevkilerde hemen çalışmalara başladığını kaydeden Genel Sekreter Uzun, "Bölgede hasar tespiti yapıyoruz. Danışment ve merkeze bağlı Düz mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Yağışın etkili olduğu andan itibaren ekiplerimizi buraya göndererek çalışmaları başlattık. Greyderlerimiz yol genişletme ve yüzeysel temizlik yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında yollara döşenmek ve yağmur sularını tahliye etmek için iki yüz metreye yakın su borusu bölgemize teslim edildi. Amacımız yaşanan sıkıntıları en aza indirgemektir. Bu sebeple ekiplerimiz ile birlikte çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
Uzun, daha sonra adeta dere yatağına dönen Ağaçkese köyüne geçerek zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi