İlginin büyük olduğu konsere, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol,Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çaycuma Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Başkanı Hamza Başören açılış konuşmasında şunları söyledi; "Bazen terki diyar etmemize mani olan, bazen geri dönmemizi sağlayan bu şarkılar, ah bu şarkıların gözü kör olsun dedirtecek kadar, güçlü duygu yüklü şarkılar. Yalnız kaldığımızda içimizdeki karamsarlığı giderdiğimiz şarkılar. Bir şarkı sen diyerek, itiraf edemediğimiz aşklarımızı söylediğimiz, böylece utangaçlığımızı yendiğimiz şarkılar. İşte sizleri bu duygularla hep birlikte şarkılarımızı söylemeye çağırıyor, en derin saygı coşkulu duygularımla selamlıyorum. Toplumumuza hiçbir zaman maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen, başta belediye başkanımız Bülent Kantarcı ve personeline, Çaycuma kültür sanat merkezi müdüre hanımına, aynı zamanda topluluğumuzun kuruluşundan bu yana emeği geçen yöneticilerine, topluluğum ve şahsım adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” Sunuculuğunu Selma Aydın’ın yaptığı konserde, Şef Levent Özgeryönetimindeki topluluk birbirinden güzel solo ve koro şarkıları ile katılımcıları büyüledi. TRT Sanatçısı İpek Merve Tahancı programa konuk olarak katılarak Tük Sanat musikisinin seçkin eserlerini seslendirdi.

Çaycumalı Yerel Sanatçı Mevlüt Toplu’nun bestelediği ‘Çaycuma Güzelleri’ isimli türkü ilk kez koro tarafından seslendirildi. Konser sonunda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, konuk sanatçı Tahancı’ya çiçek ve Kadıoğlu mozaiklerini simgeleyen plaket takdim ederek, konsere yoğun ilgi gösteren katılımcılara da teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi