Karabük Üniversitesi 2015-2016 döneminde mezun olan yaklaşık 8 bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.
Karabük Üniversitesi'nce düzenlenen mezuniyet töreni Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu'nda gerçekleşti. Mezuniyet töreninde en dikkat çeken ise KBÜ Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü'nde sıra arkadaşları 50 yaşındaki Mehmet Yılmaz, 48 yaşındaki Fehmi Bayık ve 43 yaşındaki Adem Balıkçı da öğrencilerle birlikte kep fırlatarak üniversiteyi bitirmenin mutluluğunu yaşadı.
Mezuniyet törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, Karabük Üniversitesi dekanları ve müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.
İDDİA İLE GİRDİĞİ ÜNİVERSİTEYİ 50 YAŞINDA BİTİRDİ
Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünü başarıyla bitiren 4 çocuk babası 50 yaşındaki Mehmet Yılmaz, arkadaşlarıyla iddialaştığı için üniversiteye başladığını belirterek, "Memurum. Hocalarımın desteğiyle üniversiteyi bitirdim. Güzel bir duygu. Unutulmaz güzel anılarla ayrılıyorum. Biraz daha genç yaşta başlasaymışım iyiydi. Okumanın yaşı yok. Bundan sonra sıradaki üniversiteyi bekliyorum. Sonuna kadar devam" dedi.
3 çocuk babası Fehmi Bayık ise, "Bu yaşta üniversiteyi bitirip çocuklara örnek olmak için şansımı denedim. Okul birincisi olamadım ama bölüm birincisi oldum. Öğrenmenin yaşı yok. Her kes çalışsın. Bu ülkenin çalışanlara çok ihtiyacı var. Öğrenciler kendilerine verilen emekleri bilsin" derken, bir çocuk babası Adem Balıkçı da üniversiteye hazırlanan kızına örnek olmaya çalıştığını kaydederek, "Keşke daha önce okumuş olsaydım. Çalışan insan üniversiteyi bitirir. Bizim için zaman biraz geçse de üniversiteyi bitirdik" dedi.
Törende konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Polat ise, Üniversitelerinin 47 bin öğrencisiyle, verdiği mezunlarıyla millete hizmet ettiğini söyledi.
2015-2016 Akademik Dönemi'ni dereceyle tamamlayan öğrencilere başarı belgelerinin, Lisansüstü öğrencilere ise diplomalarının verilmesinin ardından Üniversite birincisi olan Filiz Yenidoğan mezuniyet isim künyesini asmasıyla başarı belgesi ve ödül takdim töreni sona erdi. Daha sonra mezun öğrenciler yemin ederek keplerini havaya attılar.
Törenin ardından sahneye çıkan Yusuf Güney, seslendirdiği şarkılarla öğrencileri ve davetlileri doyasıya coşturdu. Şenlik alanını dolduran yaklaşık 40 bin kişi, Yusuf Güney'in şarkılarıyla doyasıya eğlendi.
Yusuf Güney konser sırasında bariyerlerin arkasında bulunan öğrencilerin platforma yaklaşmasını istemesi üzerine zaman zaman bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Öğrenciler cep telefonlarının ışıklarını açarak Yusuf Güney'e eşlik ettiği konser yaklaşık 1.5 sürdü.
Editör: Pusula Gazetesi