Akçakoca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2015-2016 eğitim öğretim yılında düzenlediği kursların yıl sonu sergisi Fedai Karabıyık parkında açıldı. Sergide adeta sanatlar konuştu.
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer'in öncülüğündeki protokol mensupları açılış kurdelesini birlikte kestikten sonra tüm stantları tek tek dolaşarak çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
Kırk Yama Kumaş kurslarından yiyecek ve meze hazırlamaya, çeşitli müzik ve spor kurslarından farklı sanatsal çalışmalara kadar birçok alanda tamamlanmış eserler sergide görücüye çıkarken, halk yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli spor ve müzik performanslarının canlı olarak sergilendiği etkinlikte tam bir görsel şölen yaşandı. Dövüş sporu öğrencilerinin yaptıkları hareketler ve okçuluk sporcularının isabetli atışları kadar, ney çalan neyzenler ve mini bir konser veren keman grubu da izleyenlerden tam not aldı.
Sergide Kaymakam Özer'e bir de sürpriz yapıldı. Resim öğretmeni Şeyma Taşıran İlçe Kaymakamı Mehmet Özer'in yağlı boya portre çalışmasını Kaymakama hediye etti. Akçakoca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yalılı "2015-2016 eğitim öğretim döneminde Müdürlük olarak 78 farklı alanda 168 kurs düzenleyerek 3 bin 480 kişiye eğitim verdik" dedi.
Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Halk Eğitim kurslarının amacına ulaştığını ve çok çeşitlilik yaşandığını belirterek "Kurslara rağbet oldukça fazla, Müzik, Resim, Spor olmak üzere bir çok alanda adeta sanatlar yarıştı'' diye konuştu. Kursiyerler, ise yaptıkları eserlerin sergilenmesiyle mutlu olduklarını belirterek''Özellikle bazı enstrümanların öğrenilmesinde yaşadıkları zorluğu dile getirdiler. Emekli bir halı dokumacısının ise halı dokumasından muazzam zevk aldığını belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi