Esnaf Kürşat Yağız ve öğretmen Fatma Velioğlu, öğrencilerin ihtiyacı olan eşyaları topladıktan sonra paketliyor.

İlk olarak internette durumu fark eden Fatma Velioğlu, konuyu liseden bu yana arkadaşı olan Kürşat Yağız´a anlatarak neler yapabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Çevredeki esnaf ve yakınlarından destek istediklerini ifade eden Velioğlu, "İlk başta yardım toplamakta oldukça zorlandık. Ancak yılmadık ve çalışmaya devam ettik. Şu anda ise topladığımız birçok malzemeyi paketleyerek göndermeye hazır hale getiriyoruz. Orada ki çocukların bu eşyaları aldıklarında ki mutluluğu hiçbir şeye değişmem." dedi.

Kürşat Yağız da, lise arkadaşı Fatma Velioğlu´nun düşüncelerine katıldığını ve kendisine yardımcı olmak için tanıdıklarına konuyu ilettiğini anlattı.

Kırtasiye, triko, okul kıyafeti ve buna benzer birçok malzemeyi toplamayı başardıklarını dile getiren Yağız, toplanan malzemeleri Milli Eğitim Müdürlüğü´ne teslim edeceklerini kaydetti.

Yağız, "Güneydoğu´da okumak isteyen, ancak imkânsızlıklardan dolayı okuyamayan birçok öğrenci olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bunları bizler görmüyoruz. Daha doğrusu görmek istemiyoruz. Arkadaşım bana gelip bu olayı anlattığında tereddütsüz olarak kabul ettim. İlk başlarda yardım toplamakta bir hayli zorlandık. Ama şimdi ise topladığımız birçok yardımı paketliyoruz. Ereğli´ de yardımsever insanların olduğunu hissetmek bizi de mutlu etti. Bizlerin dışında diğer insanlarında Güneydoğu´ da okumak isteyen öğrencilere el uzatmalarını istiyoruz. Okumanın onlarında hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bize bu yardım kampanyasında destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Duyarlı insanları bu tür kampanyaları düzenlemeye ve desteklemeye davet ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi