Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli eğitim Fakültesi (EEF)Sınıfı Öğretmenliği bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından ‘ilkokul çocuklarında sağlıklı beslenme ve obezite’ konulu konferans düzenledi.
BEܒye bağlı EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, EEF Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç Dr. Olcay Özdemir’in koordinatörlüğünde AKM Sinema salonunda ilkokul çocuklarının katılımı ile ‘İlkokul çocuklarında sağlıklı beslenme ve obezite’ konulu konferans gerçekleştirdi. Konferans öncesi ilkokul öğrencilerine obeziteyi anlatan kısa çizgi film izlettirildi. EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri tarafından hazırlanan konferansa konuşmacı olarak katılan Uzman Diyetisyen Merve Kıran, öğrencilere 4 ana besin grubunu ve bu besin kaynaklarının insan sağlığı üzerindeki faydalarını anlattı. Obeziteye hangi besinlerin yol açtığını da anlatan Kıran, öğrencilere hazır yiyecekler ve gazlı içeceklerden tüketmemeleri tavsiyesinde bulundu. EEF Öğrencileri konferans sırasında kendileri tarafından hazırlanan sağlıklı beslenme ve obeziteyi anlatan tiyatro oyunu oynadı.
‘İlkokul çocuklarında sağlıklı beslenme ve obezite’ konulu konferans EEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencileri Hasan Akbulut, Levent Çetin, Şeyma Efe, Zeynep akbaba, Tugay Yaman, Nurullah Başar, Nefi Öz, Rabiya Şen, Kürşat Kat, Cumali Aşçıoğlu, Eslem Yılmaz, Esra Yakupçebioğlu, Şerife Elif Bağcı, Ayşenur Bincan, Nergiz Bayramusta, Dilara Abanoz, Merve Şahin, Işıl Subaşı, Beyza Özdemir, Gizem Ortaç, Hilal Nuhoğlu, Bira Tosun ve Belgin Atalan tarafından hazırlandı.

Editör: Pusula Gazetesi