Zonguldakta yaklaşık 60 yıldır ekmek üreten Ayfırını,
BAKKAnın desteği ile tabandan ısıtmalı sistem ile ekmek üretme projesini hayata
geçirecek.
Yaklaşık 60 yıldır Zonguldak halkına hizmet eden Ayfırını,
BAKKA desteği ile Tabandan ısıtmalı borulu taş tabanlı fırın ve ekmek üretim
süreçlerinin fiziksel ve teknolojik modernizasyonu ile kara fırın lezzetinde
ekmek üretiminde Zonguldak halkına hizmet verecek. Yapımına başlanan proje kısa
sürede hayata geçecek.
Ayfırını sahibi Ali Papila, yaklaşık üç ay süren çalışmanın
ardından projede sona gelindiğini ifade etti. BAKKA desteği ile hayata geçecek
olan projeyi anlatan Papila, şöyle dedi:
Babam ve kardeşleri ile başlanan yaklaşık 60 yıllık ekmek
üreticiliğimize Ay Ekmek olarak devam ettik. Uzun yıllardır devam eden unlu
mamul ve pastacılık sektöründe ki marka arayışımızı 3 yıl önce Ay Ekmeği de
ekleyerek markamızı Ayfırın olarak güncelledik. Ayfırını müşterilerinin her
türlü unlu ürün ihtiyaçlarına cevap verebilen güncel bir markadır. Sürekli
yenilenerek kazancımızın büyük bir kısmını işletmelerimize yatırmaktayız. Son
olarak en sağlıklı ekmek nasıl yapılır. Arayışımızda gerçekleştirdiğimiz
projemizi BAKKA ya sunduğumuzda onay aldık. Yaklaşık 3 aydır süren hummalı
çalışmalarda sona geldik. Yıllardır dost olduğumuz müşterilerimizin
gösterdikleri hoşgörüye layık olmaya çalışacağız. Tabandan ısıtmalı borulu taş
tabanlı fırın ve yeni projemiz Ekmek üretim süreçlerinin fiziksel ve teknolojik
modernizasyonu ile kara fırın lezzetinde ekmek üretimi , Kozlu bölgemizde de
nostaljik butik kara fırınımız ile hizmet vermeye devam edecektir.